hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Gorka pašteta Hrvatske televizije

05.01.2005.

Nikad demokratskiji izbori u Hrvatskoj, moglo se èuti u emisiji »Otvoreno« Hrvatske televizije! Veoma je zanimljivo bilo to da je tijekom maratonskoga prijenosa izbornih dogodovština predsjednièki kandidat Boris Mikšiæ iznenaðujuæe satima bio èvrsto na poziciji br. 2 sve do pred sam kraj izbornog igrokaza i onda je naglo pao na treæe mjesto – što bi ljudima i naivnijim od njega postalo veoma sumnjivo.
To je, izgleda, i vidovitu Hrvatsku televiziju šokiralo. Veæ unaprijed pripremljena(?) prva nagrada, grand prix, u rukama tv-novinarke Tatjane Munižabe, jetrena pašteta, upuæuje na corpus delicti veæ pripremljenoga scenarija... Neobièno duhovita »konzervirana« Predsjednikova doskoèica nabavljena je kao »oružje« za obraèun s unaprijed predviðenom kandidatkinjom za drugi èin igrokaza, Jadrankom Kosor… I za ono prvo otvoreno, za oèi i uši gledatelja ugodno i zabavno »tv-ribanje i veoma pristojno ribarsko prigovaranje«!
Oèito je iznenadni Mikšiæev izborni uspjeh bio poremetio predviðeni rasplet dogaðaja.
Buduæi da su izbori bili »najdemokratskiji« do sada, što potvrðuje i Državno izborno povjerenstvo, Borisu Mikšiæu je svakako najpametnije da se dostojanstveno povuèe, zamrzne svoju zapoèetu PP-gradnju eko-plastike u Belom Manastiru, pa da te proizvode i dalje s pristojnom zaradom izvozi u Hrvatsku i vrati se tamo odakle je i došao – u svoje duboke slatke »amerièke snove«.

DAMIR KALAFATIÆ
Samobor

Povratak

AKTUALNO