hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Kuljiš i Stankoviæ u srpskoj verziji "Latinice"

10.03.2005.

Urednik i voditelj HTV-ove emisije "Nedjeljom u 2" Aleksandar Stankoviæ i glavni urednik "Playboya" Denis Kuljiš vratili su se iz Beograda, gdje su bili gosti na snimanju emisije RTS-a TV Beograd "Kljuè", koja æe se u Srbiji prikazati sljedeæi tjedan, u ponedjeljak.

Mi smo bolji!
Srpska verzija "Latinice", kako zovu "Kljuè", koncepcijom nalikuje na televizijsko djelo Denisa Latina, ali s razlikom što u toj emisiji sve urednièke i voditeljske konce vuèe žena - Nataša Miljkoviæ.
A ona je te veèeri odabrane goste iz Hrvatske i njihove srpske kolege, glavnog urednika Veèernjih novosti Manju Vukotiæa i prvog èovjeka tjednika Europa Željka Cijanoviæa pozvala kako bi raspravili o vlasnièkoj strukturi medija i položaju novinara i novinarstva na obje strane.  A dotaklo se i pitanje èije je novinarstvo bolje - hrvatsko ili srpsko...
- Kolege iz Srbije, uz ostalo, kazali su da hrvatski novinari ipak uspiju smijeniti politièare, za razliku od situacije kod njih. Jedan od njih zakljuèio je da su oni bolji u pisanom novinarstvu - isprièao nam je Aleksandar Stankoviæ i dodao:
- Ipak, razgovarajuæi i s nekim drugim tamošnjim kolegama stekao sam dojam da oni s velikom zavišæu gledaju upravo na HTV, a kao argumente navode produkcijske uvjete, sadržaje i ureðivaèku slobodu - otkrio nam djeliæ svježih beogradskih doživljaja Stankoviæ, koji je tijekom emisije najviše govorio o svojoj kuæi HTV-u. Dakako, hvaleæi ga.

Zgodna voditeljka
- Ja sam, pak, u toj prilièno zanimljivoj emisiji ustvrdio da su mediji u nas uglavnom u državnim rukama, a jedna od mojih ocjena bila je i da u Hrvatskoj nije došlo do detuðmanizacije medija - sažeo je svoj nastup u "Kljuèu" Denis Kuljiš - koga se ipak od svega najviše dojmila, kako kaže, zgodna voditeljka Nataša.

Povratak

AKTUALNO