hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Jedina all-star streetball utakmica u povijesti NBA

05.04.2005.

U Novinarskom domu u Zagrebu juèer je javnosti predstavljena knjiga Jovana Kosijera i Danka Plevnika pod naslavom "Jedina all-star streetball utakmica u povijesti NBA", u kojoj su obnovljene uspomene na košarkašku utakmicu odigranu 2. lipnja 1964. u Karlovcu u kojoj su se najboljim igraèima NBA lige suprostavili hrvatski košarkaši predvoðeni Giuseppeom Giergijom.
"Autori- Hvala autorima koji su mlaðoj generaciji ostavili zapis o jedinstvenoj utakmici odigranoj prije 40 godina i u kojoj su NBA zvijezde sa 110:65 pobijedili tada naše najbolje košarkaše, jer se sljedeæi dvoboj naših i amerièkih košarkaša odigrao u nezaboravnom finalu olimpijskog turnira u Barceloni 1992. godine - rekao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragutin Luèiæ Luce.
Odabrane citate o košarci, koje je napisao esejist Veselko Tenžera, proèitao je legendarni spiker Vladimir Mahovliæ, koji je bio jedan od sudaca te utakmice, a nazoènima su se obratili i voditelj ureda za opæe poslove Amerièkog veleposlanstva Gregory A. MacDonald te glavni tajnik hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšiæ.
Danko Plevnik zahvalio je Zavièajnoj knjižnici u Karlovcu u èijoj je nakladi tiskana knjiga, èije æe englesko izdanje naæi u Kuæi slavnih amerièke košarke u Springfieldu.

Povratak

AKTUALNO