hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Kako predstaviti oko dvije stotine stranaèkih i nezavisnih lista u Istri

21.04.2005.

Uredništvo Glasa Istre na juèerašnjem je kolegiju, a nakon konzultacija s novinarima pred kojima je u iduæa tri tjedna kampanje velik i odgovoran posao praæenja barem dvjestotinjak stranaèkih i nezavisnih lista, dogovorilo naèin praæenja predizborne kampanje na stranicama Glasa Istre. Dogovoren je naèin na koji æe Glas Istre predstaviti sve stranaèke i nezavisne liste koje æe se kandidirati na izborima za opæinska i gradska vijeæa te za Županijsku skupštinu.
Tijekom tri tjedna kampanje novinari æe izvijestiti s dva skupa i to tako da jedna vijest, ili izvještaj, bude objavljena u prvom, a jedna u drugom dijelu kampanje, vodeæi se iskljuèivo novinarskom profesionalnošæu, konkretnim programima i zanimljivošæu prezentacije kandidata. Ne želeæi uvjetovati strankama i listama na koji naèin æe se prezentirati i približiti svojim potencijalnim biraèima, preferirat æemo javne tribine i skupove. Ukoliko, pak, netko od sudionika izborne utrke odluèi održavati samo konferencije za novinare, ispratit æemo najviše dvije. Predstavnici lista moæi æe odabrati i model jedan javni skup i jedna konferencija za novinare.
Molimo izborne stožere da nam pozive za skupove koje žele da budu objavljeni u Glasu Istre dostave najmanje dva dana prije njihovog održavanja, i to na brojeve faksa u Pazinu (621-738), Poreèu (452-863), Labinu (885-059), Rovinju (811-143), Umagu (741-235), Buzetu (662-522) i Puli (591-555).
Pozive za skupove za izbor vijeænika u Županijsku skupštinu molimo dostaviti u Pulu na broj faksa 591-555. Molimo takoðer da nas se pismeno dan ranije izvijesti ukoliko je neki skup otkazan.
Imena svih sudionika ovogodišnje izborne utrke bit æe objavljena u posebnom prilogu 23. svibnja. Nastojeæi da naši èitatelji dobiju što kvalitetniju informaciju i izaberu najkvalitetnije ljude u predstavnièka tijela lokalne samouprave, pripremamo i poseban prilog na kojem æe raditi gotovo svi novinari Glasa Istre, u kojem æe svi nositelji lista u gradovima i Županiji imati moguænost odrediti se prema važnim problemima u njihovim sredinama. Prilog æe biti objavljen zadnjeg dana kampanje, u petak, 13. svibnja.

Eni AMBROZIÆ, glavna urednica Glasa Istre

Povratak

AKTUALNO