hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Primadona meðu magazinima

26.04.2005.

Od danas je hrvatsko novinsko tržište bogatije za novi ženski mjeseènik za zdrav i bolji život, prvo revijalno izdanje austrijske Styrije. PRIMAdonu izdaje tvrtka X-press koju je Styria osnovala s iskusnim izdavaèima Urošom Šoškiæem, Tomislavom Ljutiæem, dosadašnjim pomoænikom direktora EPH, i odvjetnikom Marijanom Kostrenèiæem.

- Naš je slogan "Primadona meðu magazinima" jer upravo to namjeravamo postati i po kvaliteti i po nakladi. List je namijenjen ženama koje žele izgledati ljepše i osjeæati se bolje. Zbog struènih i istodobno pristupaèno obraðenih tekstova, suradnje s najboljim hrvatskim lijeènicima i drugim struènjacima, pozitivnog pogleda na život, uvjereni smo da æemo biti istinsko osvježenje na tržištu - rekao je izdavaèki direktor X-pressa Uroš Šoškiæ.

Na èelu je redakcije Božica Juriša, nekadašnja novinarka Veèernjeg lista i Vjesnika i dugogodišnja glavna urednica mjeseènika Vita. List stoji 20 kuna, izlazit æe svakog posljednjeg utorka u mjesecu, a danas je osvanuo na 148 stranica, u poèetnoj nakladi od 70.000 primjeraka. Najprije æe se prodavati u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Sloveniji, a u planu su i Austrija, Njemaèka i Švicarska.

U svibnju æe X-press izdati još jedan magazin - lifestyle tjednik Elite, a Uroš Šoškiæ najavljuje da æe to biti najnakladniji list u hrvatskom revijalnom tisku.

Povratak

AKTUALNO