hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Kardinal Bozaniæ i nadbiskup Devèiæ s medijskim djelatnicima

03.05.2005.

U povodu Svjetskog dana sredstava društvene komunikacije, što æe ga Katolièka crkva obilježiti 8. svibnja, danas æe u Zagrebu na Kaptolu biti održana dva tradicionalna skupa. Prvi je prigodni susret kardinala Josipa Bozaniæa, predsjednika medijskog Odbora HBK nadbiskupa dr. Ivana Devèiæa i èlanova toga Odbora s medijskim djelatnicima, ravnateljima, glavnim urednicima i novinarima koji prate vjerske teme, a drugi dodjela ovogodišnjih nagrada Hrvatskog društva katolièkih novinara. Susret s predstavnicima medija, u Tajništvu HBK u 11 sati, okruglim æe stolom biti posveæen temi »Ivan Pavao II. i mediji – ostavština za buduænost«.
    Dodjela nagrada HDKN-a održat æe se u 16 sati, na Kaptolu 22, u sklopu susreta èlanova Društva s nadbiskupom Devèiæem. Nagradu za životno djelo primit æe fra Marijan Karaula, dugogodišnji novinar i urednik »Svjetla rijeèi« iz Sarajeva, a godišnju nagradu Mihael Sokol, novinar i fotograf Glasa Koncila. Svjetski dan medija obilježava se pod geslom »Sredstva društvene komunikacije u službi razumijevanja meðu narodima«, kako je to prigodnom porukom odredio još Ivan Pavao II.
    Predsjednik HBK zagrebaèki nadbiskup kardinal Josip Bozaniæ primio je juèer u oproštajni posjet Petera Semnebyja, voditelja misije OESS-a u Hrvatskoj.

Povratak

AKTUALNO