hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

EPH preuzima Slobodnu Dalmaciju 8. kolovoza

30.06.2005.

Glavna skupština splitskog izdavaèkog društva Slobodna Dalmacija poèetkom kolovoza bi, meðu ostalim, trebala donijeti odluku o dokapitalizaciji društva, prvobitno najavljenu za izvanrednu skupštinu, koja se trebala održati 6. lipnja.
Ta je izvanredna skupština Slobodne Dalmacije odgoðena zbog nedostatnog roka koji je Hrvatskom fondu za privatizaciju trebao za pripremu dokumentacije o dokapitalizaciji i prijenosu dionica na strateškog partnera, odnosno Europapress Holding (EPH).
U pozivu koji prenosi Zagrebaèka burza, skupština æe se održati 8. kolovoza ove godine, a osim o poveæanju temeljnog kapitala uplatom u novcu izdavanjem novih dionica privatnim izdanjem, trebala bi odluèiti i o pokriæu gubitka Slobodne Dalmacije iz 2004. godine.
Prijedlogom odluke, priložene pozivu za skupštinu, predviðeno je da se temeljni kapital Slobodne Dalmacije, koji sada iznosi 70,798.600 kuna, poveæa za 83,47 milijuna kuna, odnosno na 154,266.600 kuna.
Trenutaèno je temeljni kapital podijeljen na 707.986 redovnih dionica nominalnog iznosa od 100 kuna po dionici, i to serija A,B,C i D.
Poveæanje temeljnog kapitala provelo bi se izdavanjem i plaæanjem 834.680 dionica serije E, takoðer nominalnog iznosa od 100 kuna po dionici, a te bi dionice nosile ista prava i rang kao i dionice ostalih serija. Pritom se pravo prvenstva pri upisu novih dionica iskljuèuje u cijelosti u korist EPH, navodi se u materijalima.
Prošlogodišnji gubitak splitskog izdavaèa, u iznosu od 10,63 milijuna kuna, stoji u prijedlogu odluke, trebao bi se pokriti iz dobiti Slobodne Dalmacije u poslovanju u sljedeæim godinama.
Takoðer, na ovoj bi skupštini trebalo doæi i do promjena u Nadzornom odboru "Slobodne", u koji bi ušli Sanja Mlaèak, Stjepan Oreškoviæ i Dražen Rajkoviæ kao predstavnici novog veæinskog vlasnika.

Povratak

AKTUALNO