hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Odluka o Latinovoj sudbini - u utorak

23.12.2005.

Na njemu æe se svatko od njih oèitovati o tome što misli o spornoj "Latinici" te æe na temelju svoje rasprave na kraju donijeti mišljenje s prijedlogom mjera. Da bi se programski urednici za taj sastanak što bolje pripremili ovih su im dana podijeljene snimke emisije kojoj æe suditi.

Paralelno s njima, ista æe tema biti i na dnevnom redu posebno oformljene komisije sastavljene od nekoliko èlanova (pravni struènjaci, predstavnici internog Etièkog povjerenstva...). I stav programskog kolegija i mišljenje komisije bit æe zatim upuæeni vrhu kuæe koji bi predložene mjere trebao provesti u djelo. Naravno, sada još nitko ne želi izlijetati s prognoziranjem moguæih odluka i sankcija. Glasnogovornik HRT-a János Römer tek je kazao kako rok za izvršetak vijeænièkog zahtjeva istjeèe 29. prosinca i da æe se toga dana zakljuèak i definitivno imati.

Upitan što oèekuje od dvostrukog zasjedanja u utorak, Denis Latin je kazao: Legalist sam i prihvatit æu sve odluke koje budu donesene, ali i dalje smatram da nikakvog razloga za kaznu nema. Iako æe odluka biti mišljenje veæine, mislim da se civiliziranost i demokratiènost odreðene sredine, u ovom sluèaju televizije, mjeri upravo u odnosu prema manjini.

Povratak

AKTUALNO