hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Spektakl godine za 15. roðendan EPH

23.12.2005.

Na glamuroznoj sveèanosti za više od 3000 gostiju bili su i predsjednik Stjepan Mesiæ, premijer Ivo Sanader, brojni ministri, gospodarstvenici te mnoge osobe iz kulturnog, sportskog, estradnog i javnog života.

Predsjednik Uprave EPH Niroslav Paviæ u uvodnoj se rijeèi osvrnuo na burnu 15-godišnju povijest EPH i najavio buduæe projekte.


- Jedini oglas koji je Globus imao prije 15 godina bila je reklama WGW-a, nismo imali oglašivaèa, nismo imali novca. Ulice i kafiæi bili su naša jedina banka i reklama - rekao je Paviæ.
 
Petnaest godina kasnije Globus je i dalje nepobjediv, a kako je istaknuo Ninoslav Paviæ, sve ove godine izdanja EPH držalo je povjerenje èitatelja. EPH je prvi pokrenuo inozemno izdanje i prvi se nakon 40 godina usudio pokrenuti novi dnevni list - Jutarnji list.
 
Vratili smo dostojanstvo novinarima. U 15 godina prodali smo oko 60 milijuna primjeraka Globusa i više od milijardu izdanja EPH - rekao je Paviæ i dodao da EPH snažno iskoraèuje u svijet multimedije i pokreæe vrlo ambiciozan Internet portal. 

Sam portal sinoæ je na Internet “lansirao” glavni urednik Jutarnjeg lista Tomislav Wruss, nakon èega su se u paviljonu 5 digli golemi bijeli zastori, otkrivajuæi šest soba, od kojih je svaka ureðena tako da predstavlja jedno od šest najjaèih izdanja Europapress holdinga - Jutarnji list, Globus, Gloriju, Cosmopolitan, Slobodnu Dalmaciju i Playboy.

Povratak

AKTUALNO