hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

HRT: Peteroèlano povjerenstvo raspravljat æe o spornoj ‘Latinici’

30.12.2005.

ZAGREB - Peteroèlano povjerenstvo osnovano na zahtjev glavnog ravnatelja HRT-a Mirka Galiæa sastat æe se u srijedu 4. sijeènja kako bi raspravilo sluèaj sporne emisije autora i voditelja Denisa Latina “Latinica” na temu ostavštine prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuðmana.

U Povjerenstvu, osnovanom samo za tu svrhu, bit æe Nevenka Šintiæ iz Pravne službe HRT-a, vanjskopolitièki novinar Damir Matkoviæ, producent informativnog programa HTV-a Ivica Tomas, predsjednik Etièkog povjerenstva HRT-a i sportski novinar Jura Ozmec te urednik i voditelj “Globalnog sijela” Joško Martinoviæ, koji æe ujedno i predsjedati tim tijelom.

Prije toga, u ponedjeljak æe se sastati i Etièko povjerenstvo HRT-a èije mišljenje æe pomoæi Povjerenstvu u njegovu zakljuèku. To ad hoc osnovano povjerenstvo trebalo bi nakon odgledane snimke “Latinice” i razgovora sa svim sudionicima donijeti struènu ocjenu je li profesionalnih pogrešaka bilo ili ne, te ga dostaviti glavnom ravnatelju Mirku Galiæu, koji æe morati donijeti konaènu odluku. Tako bi se odluka o Latinu trebala donijeti u prvom tjednu sijeènja jer se unatoè najavi, prema kojoj je to trebalo biti juèer, svi èlanovi Povjerenstva nisu mogli okupiti.   T. Premec

 

Povratak

AKTUALNO