hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Galiæ: Na HRT-u nije bilo èistki

09.02.2006.

Niti je Mirjana Rakiæ došla na to mjesto voljom Ivice Raèana, niti je napravila èistku. Tada su s HRT-a otišli samo oni novinari koji su bili u dvojnoj ulozi, u vodstvu HRT-a i u rukovodstvu HDZ-a. Svi drugi su ostali. Pa i glavni urednik Obrad Kosovac je nastavio raditi u TV kalendaru. Èistke nije bilo.

Zalepugin: Vrdoljak je bio peta kolona HRT-a

HRT su redovito posjeæivali službenici Udbe i KOS-a, ali ne vjerujem da je itko od zaposlenika radio za te službe jer bi se to vrlo brzo proèulo. Antun Vrdoljak je pomeo mnoge ljude, ukljuèujuæi i tehnièko osoblje, samo zato što su bili Srbi. Bio je opsjednut petom kolonom na Prisavlju, a zapravo je upravo on bio najveæi petokolonaš, èovjek koji je iznutra uništio našu TV, i to kadrovski.

Zeliæ: Tri puta za nabavu plina

U planu nam je povezivanje s Italijom preko naših plinskih polja u podmorju Jadrana, gdje se otvara i moguænost nabave plina iz Alžira. Imamo i drugi put za nabavu plina iz Rusije, a u suradnji s Maðarskom pripremamo i treæi.

Jelèiæ: Flat tax koristio bi bogatima

Uvoðenje flat taxa u naš porezni sustav nesumnjivo bi doveo do produbljivanja materijalnih razlika u društvu. Naime, flat tax kod, recimo, poreza na dohodak, znaèi da bi istu stopu tog poreza plaæali i bogatiji i siromašniji graðani. Drugim rijeèima, bogatiji porezni obveznici postali bi još bogatiji.

Povratak

AKTUALNO