hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Povratak: Ladišiæ izvještava za Dnevnik - iz Požarevca

18.03.2006.

ZAGREB Nakon èetiri i pol mjeseca Tihomir Ladišiæ veèeras æe se vraæa na male ekrane i to u središnjem Dnevniku HTV-a, za koji æe se izravnim javljanjem i izvještajem sa sprovoda Slobodanu Miloševiæu javiti iz Požarevca. Po prièi s Prisavlja, taj Ladišiæev angažman navodno je potaknuo voditelj misije OESS-a u Hrvatskoj Jorge Fuentes Villalonga, koji je u srijedu bio kod ravnatelja HRT-a Mirka Galiæa, upitavši tom prilikom i što je s Ladišiæem.

Galiæ je na taj sastanak naknadno pozvao i urednika Informativnog programa HTV-a Vladimira Ronèeviæa i kasnije mu, kako se tvrdi, naredio da se Ladišiæ odmah mora pojaviti pred kamerama. Samo dva dana kasnije, juèer, Ladišiæ je bio na putu u Požarevac. Na upit je li cijeli tijek te prisavske vijesti vjerodostojan Galiæ je uzvratio:

Ladišiæ je novinar èija vrijednost nije upitna i za njega se u programu tražilo mjesto. Inzistirao sam na tome da on radi u skladu sa svojim dosadašnjim referencama, a što æe raditi odluèuje urednik programa. Iako s veleposlanikom Fuentesom izvrsno suraðujem, on nema ambiciju ureðivati program. Niti on prelazi granicu dobrog diplomata, niti ja prelazim granicu dobrog direktora.

Ronèeviæ, pak, kaže kako bi Ladišiæ u Požarevac otišao i da šef misije OESS-a nije bio na Prisavlju, jer Miloševiæev sprovod i današnja dogaðanja u Beogradu i Požarevcu nije mogla pratiti samo dopisnica Ivana Dragièeviæ-Velièkoviæ, veæ je za to bio potreban još jedan novinar. Usput, Ladišiæ æe se sutra s prvim prilogom pojaviti i u "Plodovima zemlje", za koje æe raditi seriju reportaža o poljoprivrednim iskustvima drugih zemalja pri ulasku u Europsku uniju. Sutrašnja reportaža obraðuje Sloveniju.

Na sve te informacije o sebi i vraæanju pred kamere Ladišiæ je samo kratko izjavio da o svome odnosu s HTV-om ne želi ništa komentirati

Povratak

AKTUALNO