hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Mira Živkoviæ - nova direktorica HRŽ-a?

11.04.2006.

ŽUPANJA - Kako je bilo i najavljeno na Skupštini Hrvatskog radija Županja, održanoj sredinom ožujka kada je dužnosti razriješen suspendirani direktor Zvonko Živkoviæ, raspisan je javni natjeèaj za direktora te medijske kuæe koji je bio otvoren do 5. travnja. Svoje su prijave, kako doznajemo, poslala tri kandidata - iz Županje, Drenovaca i Rijeke, a Nadzorni je odbor nakon razmatranja pristiglih zamolbi odluèio preporuku dati diplomiranoj ekonomistici Miri Živkoviæ iz Županje.
Osim što udovoljava svim traženim uvjetima, Živkoviæ je uz zamolbu priložila i sanacijski plan Hrvatskog radija Županja koji veæ duže vrijeme grca u financijskim problemima i nad kojim se nadvila sve veæa moguænost steèaja. O imenovanju novog direktora odluèit æe Skupština HRŽ-a, koja æe biti održana u sljedeæih desetak dana i koja æe donijeti odluku o smanjenju broja èlanova Nadzornog odbora sa sadašnjih pet na tri.
Inaèe, rijeè o prvom najavljenom koraku Grada Županje na sreðivanju nezavidne situacije u HRŽ-u, koji je kupnjom nešto više od 40 posto udjela u temeljnom kapitalu Društva od bjelovarskog "J&D"-a postao veæinski vlasnik te jedine informativne kuæe županjskog kraja. Novu direktoricu oèekuje trnovit put postavljanja HRŽ-a na noge, a radio æe napokon morati poèeti poslovati na tržišnim osnovama i više se ne oslanjati na dotacije Grada, Sladorane ili Županije, koji su proteklih godina dobrano odriješili kesu kada je u pitanju radio. Što konkretno sadržava sanacijski plan i hoæe li jedna od potrebnih mjera biti i smanjenje broja zaposlenih, što je posljednjih mjeseci kao nužnu potrebu èesto isticao v.d. direktora HRŽ-a Ivan Tomiæ istièuæi kako prihodi od marketinga ne pokrivaju ni plaæe 14 zaposlenih, pokazat æe se vrlo brzo.

Povratak

AKTUALNO