hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Hebrang okrivio Hrgu zbog svog ’lapsusa’

05.05.2006.

ZAGREB - Bio lapsus ili ne, bila to namjera Mirjane Hrge ili ne, nakon emisije "Epicentar" Nove TV dva vodeæa HDZ-ovca dohvatila su se zbog afare Shimadzu. Potpredsjednik Sabora i ravnatelj Županijske bolnice u Gospiæu Darko Milinoviæ poruèio je Andriji Hebrangu kako mu neæe dopustiti da iznosi neistine o bolnici Gospiæ.Hebranga je u sukob s Milinoviæem dovela, u tri dana dva puta ponovljena, teza kako je bolnici u Gospiæu kupljen sto tisuæa eura skuplji ureðaj od najniže ponude na natjeèaju.
Dva puta izreèenu neistinu Milinoviæ nije mogao otrpjeti te je javno ustao protiv, kako je kazao, blaæenja gospiæke bolnice. Zaèudo, Hebrangu, èiji je mobitel juèer bio nijem, nije treblo dugo da prizna pogrešku i tako na brzinu smiri prvi unutarstranèaki sukob.No, posve "originalno", za svoj lapsus vezano za gospiæku bolnicu optužio je voditeljicu Hrgu pred kojom se, kako reèe, osjeæao kao pred streljaèkim vodom. Ona je, kazao je Hebrang, kriva za lapsus jer je bila arogantna, nepristojna i militantna.
— Ne znam je li mi to više smiješno ili žalosno, ali znam da se na tu razinu neæu spuštati, niti išta komentirati — kazala nam je Hrga.
U "Epicentru" je gostovala i novinarka "Slobodne Dalmacije" Nataša Škarièiæ za koju je Hebranogova paljba samo dokaz posvemašnje uzrujanosti zbog afere Shimadzu poglavito nakon što je Veleposlanstvo SAD-a potvrdilo da postoje nepravilnosti u nabavci radiološke opreme.

Povratak

AKTUALNO