hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Hloverka Novak-Srziæ: Ina tuži HTV, ali neæemo platiti ni kune

27.07.2006.

Najveæa domaæa naftna kompanija podigla je tužbu zbog izjave Novak-Srziæ u emisiji Otvoreno da je njihov benzin smeæe. Preciznije, Novak-Srziæ je rekla: ”Pa vi proizvodite ovo smeæe koje se zove super, a nitko to ne vozi, možda 24 posto ljudi”.

Možda bi sve i prošlo bez tužbe da HTV nije odbio objaviti njihovo reagiranje na tu izjavu. Prema neslužbenim informacijama, Ina od HTV-a traži odštetu od 260 milijuna kuna. U Ini smatraju da je tvrdnja kako prodaju smeæe od benzina dovela do pada prodaje na njihovim crpkama, dio kupaca je nakon emisije poèeo kupovati kod drugih kupaca, a sve je to u konaènici dovelo i do smanjenja vrijednosti kompanije. Hloverka Novak-Srziæ okarakterizirala je Ininu tužbu kao pritisak na medije.

- Zateèena sam, ali znam da HTV neæe platiti ni kune, jer sve što je izreèeno u emisiji je istina, a sve strane bile su zastupljene. Èudi me zašto onda gospodin Dragièeviæ nije tužio i premijera Sanadera, koji još kritiènije govorio o kvaliteti Inina benzina - istaknula je Novak-Srziæ. Svoju urednicu podržao je danas i HR

Povratak

AKTUALNO