hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Sabor razriješio upravno vijeæe HINE

02.12.2006.

Dijanu Katicu, Dražena Joviæa i Ivana Rusana Sabor je razriješio jednoglasno, sa 79 glasova zastupnika HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera, dok je Božu Skoku èlanstva u Upravnom vijeæu Hine razriješio sa 78 glasova za i jednim suzdržanim glasom.

Oporbenjaci, koji su u zadnjih mjesec dana u dva navrata rušenjem kvoruma sprijeèili glasovanje o Vladinoj odluci da se razriješe spomenuti èlanovi Hinina Vijeæa, veèeras nisu nazoèili glasovanju, jer su prije glasovanja o državnom proraèunu za 2007. napustili sabornicu.

Oporbene saborske stranke kritizirale su, naime, Vladu da je funkcioniranje Hine dovela u pravni vakum, jer uz razrješenje èetiriju èlanova Upravnog vijeæa nije predložila i imenovanje novih èlanova, pa Hina, nakon razrješenja, ostaje bez Upravnog vijeæa.

Vlada je 13. listopada predložila Saboru da razriješi Upravno vijeæe Hine s obrazloženjem da èetiri èlana Vijeæa, dan prije, nisu smjeli izabrati ravnatelja/icu Hine bez petog èlana, predstavnika zaposlenika te novinske agencije.

Božo Skoko, Dijana Katica i Dražen Joviæ podnijeli su zatim ostavke na èlanstvo u Vijeæu, što nije uèinio samo Ivan Rusan.

Povratak

AKTUALNO