hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Pliva dionica desetljeæa, Ini Zlatna dionica godine

20.06.2007.

 



U zagrebaèkom hotelu Westin održan deseti izbor za dionicu godine na kojem su dodijeljene nagrade


U kategoriji financija, dionicu desetljeæa osvojila je Zagrebaèka banka, a meðu turistièkim dionicama najboljom se tijekom proteklih deset godina, prema mišljenju organizatora, pokazala Plava Laguna.

Sanader: Nastavlja se borba protiv mita i korupcije

Sanader: Ropova izjava o dogovaranju incidenata u Piranskom zaljevu - glupost

Zlatnu dionicu kao najbolji vrijednosni papir kojim se trgovalo prošle godine dobila je Ina koja je, istaknuto je danas, svojom inicijalnom ponudom znaèajno poveæala promet na Zagrebaèkoj burzi.  Dodjeljujuæi Zlatnu dionicu predsjedniku Uprave Ine Tomislavu Dragièeviæu, premijer Sanader ponovio je odluku HDZ-a da, pobijedi li na izborima, ne uvodi porez na kapitalnu dobit te najavio moguænost da se investicijskim fondovima ukinu ogranièenja za ulaganje u inozemne vrijednosne papire.

 - Graðani su tek skupili dovoljno hrabrosti da se ukljuèe u njima nepoznate mehanizme tržišta kapitala i neæemo im od prvog trenutka na tom putu postavljati prepreke - rekao je Sanader. Kada je pak rijeè o inozemnom ulaganju fondova, Vlada je zasad samo naèelno raspravljala o potpunom otvaranju tržišta.



- Ne mogu ništa danas obeæati, ali uskoro æemo i tu doæi do nekih zakljuèaka - rekao je Sanader. Organizatori Zlatne dionice - tjednik Lider, Poslovni klub HTV-a, Zagrebaèka burza i Kapital klub - posebnu nagradu za doprinos hrvatskim  tržištima kapitala odluèili su dodijeliti Vladi.

Nagrada  je za javnu ponudu Ininih dionica, koje su na tržište privukle dosad najširi krug graðana. - Prošle je godine promet na Zagrebaèkoj burzi bio jednak ukupnom prometu pet prijašnjih godina, a agencija Bloomberg smjestila je Crobex na osmo mjesto na ljestvici najbržerastuæih indeksa na svijetu - rekao je glasnogovornik Burze Željko Kardum.

Povratak

AKTUALNO