hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Pauletiæ: 'Novac æu uplatiti djeci iz domova direktno na njihove štedne knjižice'

06.07.2007.

 


Pobjedu u “Kviskoteci”, kako je s oduševljenjem otkrio, doživljava kao ostvarenje djeèaèkih snova. - Fenomenalan osjeæaj. Pobjeda u superfinalu ‘Kviskoteke’ meni je Sveti Gral od kojega sam veæ bio gotovo odustao. Prvi put nastupio sam 1981. kao 15-godišnji djeèaèiæ. Tada još nije bilo ni tastera, nego se, mislim, javljalo dizanjem ruku.

Drugi put, 1986. godine, bio sam drugi u superfinalu i tada sam ostao kratak za samo osam bodova. Ovo je ostvarenje svih djeèaèkih snova, maksimalna sreæa - rekao je Pauletiæ koji je danas urednik brojnih enigmatskih magazina i otac èetvero djece.

"" Pola milijuna kuna ide djeci u domovima diljem Hrvatske, i to direktno na njihove štedne knjižice, a preostalih pola milijuna podijelit æu zdravstvenim ustanovama, malim sportskim klubovima i kulturnim institucijama Dalmacije
Milijun kuna æe, kako je napomenuo, raspodijeliti pravedno. - Pola milijuna kuna ide djeci u domovima diljem Hrvatske, i to direktno na njihove štedne knjižice, a preostalih pola milijuna podijelit æu zdravstvenim ustanovama, malim sportskim klubovima i kulturnim institucijama Dalmacije - objasnio je pobjednik “Kviskoteke”.

U humanitarnoj gesti podržava ga i obitelj, jedino se šestogodišnja Riva nije odmah složila s tim da tata donira sav novac.

- Svi su me podržali, jedino se kæi Riva malo pobunila. Nisam joj htio kupiti sladoled, pa je rekla: ‘Drugoj djeci daješ milijun kuna, a meni ne možeš ni deset kuna za sladoled!’ Morao sam joj objasniti da su to mala djeca bez tate i mame, pa je rekla da æe i ona dati svoje kune za njih - otkrio je Pauletiæ.

U kvizovima više neæe sudjelovati jer smatra da je “Kviskotekom” osvojio vrh. - Što bih mogao više postiæi u kvizovima? ‘Kviskoteka’ je vrh svega, najkvalitetniji kviz. Nikad u životu nisam niti nastupio u bilo kojem drugom kvizu - napomenuo je.   

Stipe Božiæ je najveæi živuæi Hrvat

Veliku pobjedu posvetio je alpinistu Stipi Božiæu koji mu je i uzor. - Prema mom mišljenju, on je najveæi živuæi Hrvat. Rijeè je o èovjeku koji je dva puta osvojio Mount Everest, i to prvi put prije 28 godina kad je bilo tisuæu puta teže popesti se nego danas. Stipe je naš vjerojatno najveæi svjetski putnik, èovjek dubokog životnog znanja, moralna vertikala, heroj kojega obožavaju svi koji ga poznaju, pa i ja - istaknuo je Robert Pauletiæ.

Povratak

AKTUALNO