hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Hloverka Novak-Srziæ nova glavna urednica Informativnog programa

12.09.2007.

Za Hloverku Novak-Srziæ glasovalo je šest vijeænika, dok su èetiri bila protiv, a Buriæ izabran je s osam glasova za i dva protiv.

Radiæ je dobio šest glasova za, tri su bila protiv, a jedan nevažeæi, dok je Vladimir Kumbrija izabran s devet glasova za i jednim protiv. Prije samog glasovanja Vijeæe je o predloženim kandidatima od strane ravnatelja HTV-a Roberta Šveba i ravnatelja HR-a Davora Mezuliæa raspravljalo na zatvorenom dijelu sjednice, a dio rasprave nastavljen je kasnije i pred novinarima.

Najviše je prijepora izazvao prijedlog imenovanja Hloverke Novak-Srziæ jer je u juèerašnjem izjašnjavanju novinara HTV-a nju poduprlo 48 posto, dok ih je 52 posto bilo protiv.

""Svi mi koji ovdje radimo znamo dobro što se ovih dana u ovoj kuæi dogaðalo i koje su se igre igrale

Vanja Sutliæ
Ravnatelj HRT-a Vanja Sutliæ ocijenio je interesantnim da je jedino Hloverka Novak-Srziæ bila predmet diskusije proteklih dana. On smatra da izjašnjavanje novinara odražava stanje u kojem se HRT nalazi i obvezao se da æe razgovarati po svim redakcijama na HRT-u kako bi se "stvari razjasnile".

"Svi mi koji ovdje radimo znamo dobro što se ovih dana u ovoj kuæi dogaðalo i koje su se igre igrale", rekao je Sutliæ i dodao kako "dalje ne bi išao".

Ocijenio je da je zakonsko rješenje o imenovanjima nedoreèeno jer se dogaða da on kao ravnatelj koji je dobio mandat ne može izabrati tim s kojim æe raditi veæ se, kako kaže, održava "izbor ministara putem natjeèaja".

Duško Radiæ, Vladimir Kumbrija i Božidar Domagoj Buriæ u svojim su kratkim obraæanjima zahvalili èlanovima Vijeæa na ukazanom povjerenju, istaknuvši kako je to timski posao i kako æe se truditi da poboljšaju program, nastojeæi kako je rekao Buriæ, nagraðivati sposobnost, ali i kazniti nerad. (Hina)

"Domagoj

Povratak

AKTUALNO