hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Barišiæ šuti, HND i pravobraniteljica žele kaznu

02.10.2007.

Dan nakon tih dogaðaja predsjednik plavih Mirko Barišiæ uspio je o tome samo procijediti da nema komentara. No, nakon što je Milan Bandiæ službeno osudio Mamiæev istup, BArišiæ je juèer bio malo, iako ne mnogo, rjeèitiji: - Gradonaèelnik ima pravo reæi što želi, svaki èovjek ima pravo na svoj komentar i nemam ništa više reæi o tome - rekao je Barišiæ. Na pitanje da komentira ponašanje Zdravka Mamiæa, Barišiæ je rekao: - To æe biti tema Izvršnog odbora kluba, kod nas postoji hijerarhija. I nakon tog sastanka moæi æu reæi više.

Hrvatsko novinarsko društvo juèer je priopæilo da æe, osim što oèekuje da Državno odvjetništvo uèini svoje, o svemu obavijestiti meðunarodne sportske institucije i Meðunarodnu novinarsku federaciju.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukaè Koritnik istièe da je Zdravko Mamiæ izvijeðao novinarku Romanu Eibl dok je obavljala posao, te uvredama koje se vežu  iskljuèivo za žene, pa se   to ponašanje ne može svesti samo na remeæenje javnog reda i mira. (R.S., S.Ve.)

Povratak

AKTUALNO