hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Dominik Strize postavljen za novog urednika HTV centra Split

11.10.2007.

Nakon kadrovskih promjena na glavnim HTV-ovim urednièkim mjestima u Zagrebu, i neki TV centri te dopisništva doživjet æe val promjena na svojim krovnim razinama.
Prvi je na redu TV centar Split u èiju æe urednièku fotelju, umjesto dosadašnje šefice Mariole Milardoviæ-Periæ, od ponedjeljka zasjesti HTV-ov povratnik Dominik Strize.
"DominikNema sumnje kako je odluka uvjetovana valom politièkih promjena na krovnim mjestima hrvatske "dalekovidnice". Tome u prilog govori, neslužbeno saznajemo, èinjenica da je Strize - nakon sedmomjeseènih tajnih pregovora o povratku na HTV - s dolaskom prisavske Èeliène lady odmah dobio njezin poziv za veliki come back, a s njim i primamljivu ponudu za šefovsko mjesto.
— Ne bih za sada još izlazio u javnost s izjavama. Tek nakon preuzimanja dužnosti na Televiziji prezentirat æu svoje planove — rekao nam je Strize, ne želeæi ulaziti u detalje transfera.
Novi šef splitskog TV centra iz njega je otišao prije èetiri godine na radno mjesto urednika splitskog dopisništva Nove TV. Nedugo nakon toga prihvatio je mjesto prvog èovjeka podmarjanskog dopisništva Hine, na kojem je i doèekao povratak u HTV-ovu fotelju.
Strizu æe s dolaskom na novo radno mjesto doèekati i suoèavanje s pravim-pravcatim redakcijskim baby-bumom! Naime, èak èetiri splitske novinarske perjanice su u blaženom stanju, tako da æe odreðena redakcijska reorganizacija posla biti zasigurno jedan od Strizinih prioriteta.

   

"/NenadMajda Mikulandra šefica u Zadru

Na televizijskim hodnicima šaputanja ne prestaju, a meðu njima se najèešæe spominje i još jedan urednièki obrat, onaj u zadarskom dopisništvu u kojem bi èelnu funkciju trebala preuzeti Majda Mikulandra.
U Dubrovniku, kako kažu neslužbeni izvori, na èelu i nadalje ostaje Vedran Beniæ, smjena se priprema i u dopisništvu Varaždin-Èakovec, dok se za Šibenik još ne zna razvoj situacije.

Povratak

AKTUALNO