hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Mamiæu sud odredio psihijatrijsko vještaèenje

27.10.2007.

ZAGREB - Zdravku Mamiæu, izvršnom dopredsjedniku »Dinama«, u petak je nastavljeno suðenje za navodne prijetnje Miljenku Mesiæu, bivšem proèelniku Gradskog ureda za planiranje. Podsjeæamo, Mamiæ i Mesiæ su se 2003. godine potukli u uredu tadašnje gradonaèelnice. Mamiæ je bio podnio zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za poslovni objekt u Vukovarskoj ulici, no iako je materijal veæ bio dvaput na sjednici Gradskoga poglavarstva, na kraju je povuèen s dnevnog reda. Mamiæ je tada novinarima rekao kako æe on presuditi Mesiæu ako mu ne presudi sud, no u petak je zanijekao sve prijetnje.
»Založio sam za taj projekt djedovinu i babovinu, a kad su mi poèeli èitati dokument koji je bio suprotan onome što smo se dogovorili, pao mi je mrak na oèi. Istrgnuo sam papir iz ruku Tamare Petriæ, uhvatio Mesiæa za košulju i tada nas je netko razdvojio. Kad sam se okrenuo, on me je udario po glavi. Novinarima sam rekao da æu ga tužiti, ali nisam ga vrijeðao«, isprièao je Mamiæ. Prema njegovim rijeèima, bio bi se ubio da nije prodao zemljište na kojem je sada Eurotower.
Kako bi se utvrdilo da li je u tuènjavi s Mesiæem Mamiæ reagirao u afektu, Državno odvjetništvo zatražilo je psihijatrijsko vještaèenje. No taj zahtjev Mamiæ je prokomentirao ustvrdivši da je državni odvjetnik toliko drzak i bezobrazan da predlaže njegovo vještaèenje. Zatim je dodao da je on u usporedbi s državnik odvjetnikom Einstein te kako su i sudac i državni odvjetnik egzibicionisti koji na dušama imaju njegovu djecu jer zbog napisa u novinama imaju problema u školi. »Vještaèenjem se želi utvrditi jesam li lud, a ja sam jedna od najvažnijih osoba u hrvatskom društvu« dodao je Zdravko Mamiæ. Sljedeæa rasprava zakazana je nakon što bude provedeno psihijatrijsko vještaèenje.

Povratak

AKTUALNO