hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Latinu skinuto 30 posto plaæe i dobio ukor pred otkaz

06.11.2007.

No èuvši za navedenu kaznu najprije se pomislilo da je ova Sutliæeva mjera vezana uz Latinove javne istupe protiv novog predsjednika Aktiva novinara HTV-a Nikole Kristiæa, jer je Etièko povjerenstvo HRT-a neki dan te Latinove izjave ocijenilo "osobito teškom povredom Kodeksa".

Ispostavilo se ipak da Sutliæa odluka o "sluèaju Kristiæ" i još jednoj eventualnoj sankciji vezanoj uz Latina  tek èeka, a da je na Latinovo prozivanje Hloverke reagirao samoinicijativno.

Mišljenje Etièkog povjerenstva koje spominjete još   nije stiglo do glavnog ravnatelja pa ga on nije mogao ni   razmatrati. Usto, na HRT-u smatramo da nije primjereno komentirati konkretne mjere  protiv konkretnih zaposlenika  rekao je juèer glasnogovornik HRT-a János Römer. Latin pak na sve nije imao komentara.  

Podsjeæamo da je protiv Hloverke Novak-Srziæ kazao: "Èista metla! Bila je povezana s režimom od 95. do 2000. i zato nije dobro da je ona na èelu Informativnog programa. Nakon šikaniranja urednika sad se može oèekivati cenzura. Njenim dolaskom šalje se negativna poruka..."

Istodobro Latin se tad obrušio i na Sutliæa kazavši da se njegovim "dolaskom na èelo HRT-a ništa bitno nije promijenilo".

Povratak

AKTUALNO