hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Dijana Èuljak zbog ‘mafije’ na sudu

05.12.2007.

Dijana Èuljak-Šelebaj, urednica i voditeljica emisije “Otvoreno” HTV-a, sudski æe tužiti kolegicu Ivanu Dragièeviæ-Velièkoviæ zbog klevete. Nastavak je to novog prisavskog sluèaja koji je poèeo u ponedjeljak, i to zbog internog pisma što ga je Ivana Dragièeviæ-Velièkoviæ odaslala èlanovima ogranka HND-a na Prisavlju ponukana èinjenicom da su novinarka HTV-a Ivana Šikiæ i ubijeni pripadnik kriminalnog miljea Davor Zeèeviæ bili u vezi.
U pismu s naslovom “Nešto za razmišljanje i raspravu èlanovima ogranka HND-a” osim veze Ivane Šikiæ sa Zeèeviæem kaže se i kako je odvjetnik Ljubo Pavasoviæ Viskoviæ, koji je Ivanu Šikiæ odvezao s mjesta zloèina i koji je branio Hrvoja Petraèa, u vezi sa sestrom Dijane Èuljak-Šelebaj. Stoga autorica pisma pita kolege iz HND-a: “Obje kolegice su na odgovornim pozicijama u Informativnom programu, možemo li se pitati vlada li mafija HRT-om?”

Sud èasti

"DijanaPismo koje je kanilo otvoriti raspravu, našlo se, meðutim, brzo i rukama Dijane Èuljak-Šelebaj, koja ga u ponedjeljak èita na kolegiju Informativne redakcije. Pritom tvrdi da se radi o teškim klevetama nje i njezine obitelji, te poruèuje kako æe zatražiti zaštitu Etièkog povjerenstva HRT-a i Suda èasti HRT-a. Zamjenik glavne urednice Informativnog programa Dražen Majiæ odmah zove na “razgovor ugodni” autoricu pisma. Dan poslije Dijana Èuljak-Šelebaj odluèuje se za sudsku tužbu.
- Kada sam došla u posjed maila, mislila sam stvari rješavati interno preko Etièkog povjerenstva. No, nakon što je sve došlo u novine i nakon konzultacija s odvjetnikom Antom Nobilom, odluèila sam zajedno sa sestrom podnijeti tužbu zbog klevete. Nikada nisam tužila novinara u životu, ali sada sam morala – poruèila je Èuljak-Šelebaj.

   

Provjera sposobnosti

•• Ljubo Pavasoviæ Viskoviæ neæe tužiti Ivanu Dragièeviæ-Velièkoviæ jer, kako nam je kazao, nikada ne tuži novinare. – Ali zato æu tražiti od glavnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutliæa da Ivanu Dragièeviæ-Velièkoviæ pošalje na provjeru radne sposobnosti. Neka se za dobrobit struke provjeri je li normalna – poruèuje Pavasoviæ Viskoviæ.

Æudoredna policija

•• Potpredsjednik HND-a Zdenko Duka kazao nam je kako Dijana Èuljak ima pravo, a èini se i razloga, obratiti se Sudu èasti HND-a. Što se pak tièe pitanja što ga u svome pismu postavlja Ivana Dragièeviæ-Velièkoviæ, Duka veli kako je legitimno otvoriti i postaviti svako pitanje ma koliko ono bilo delikatno. – A odgovor trebamo li prijavljivati s kim smo u intimnoj vezi je – ne. Ne možemo više imati nekakvu æudorednu policiju

Povratak

AKTUALNO