hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Vrbani III: Laco optužen zbog prijetnji novinarki

10.12.2007.

Opovrgava navode
Laco se tereti da je novinarki Ivani Krniæ, koja je radila na sluèaju Vrbani III., prijetio “da æe je baciti u Savu i tamo utopiti”, da mu se “ne treba pojavljivati pred oèima jer æe biti problema” te “da ga nije briga i ako æe zvati policiju i da mu je objavljivanjem èlanka uništila ugled buduæi da je on nešto u ovom gradu i da je sve to notorna laž”.

U optužnici piše da su te prijetnje u novinarke izazvale “osjeæaj straha, ugroženosti i zabrinutosti za vlastiti život”.

– To su sve besmislene laži. Nisam oèekivao da æe podnijeti tužbu protiv mene jer ja to nikada nisam izrekao – tvrdi Laco. Tvrdi i da je sam razmišljao o podnošenju tužbe protiv novinarke i njezina lista, ali su mu prijatelji savjetovali neka to ne èini. Zbog djela kojima ga Državno odvjetništvo tereti prijeti mu zatvor od tri mjeseca do tri godine.

– Nastavit æu raditi svoj posao kao i dosad, a na sudu æu se obraniti – rekao je šokirani Laco koji je od nas doznao za optužnicu predanu sudu.

Šostar ne sumnja
Ni njegov nadreðeni, proèelnik ureda Zvonimir Šostar, nije znao da mu je pomoænik optužen.

– Apsolutno vjerujem Miru Laci kad kaže da nikome nije prijetio. Potpuno ga podržavam, a, uostalom, nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja – rekao je Zvonimir Šostar.

Povratak

AKTUALNO