hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Sanader politièar godine, Biliæ osoba godine

28.12.2007.

Slaven Biliæ osoba je godine, odluèilo je dvjestotinjak novinara, urednika i glavnih urednika koji su glasali za rezultate druge dodjele godišnjih nagrada Medija servisa. U ime bolesnog Savena Biliæa nagradu je na sveèanoj dodjeli u zagrebaèkom hotelu »Regent Esplanade« primio èlan struènog stožera reprezentacije Robert Prosineèki.
Politièarom godine drugi je put uzastopce proglašen Ivo Sanader, premijer i mandatar za sastavljanje još jedne vlade. Njegova izaslanica i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor je, zahvaljujuæi na, kako je rekla, prestižnoj nagradi, poruèila da su oni koji su glasali za Sanadera oèito prepoznali njegov put graðenja ozraèja tolerancije i mira kao i sva postignuæa Vlade kojoj je èetiri godine bio na èelu.
Glazbenikom godine gotovo je jednoglasno, èulo se na sveèanoj dodjeli, postumno proglašen makedonski pjevaè Toše Proeski, a nagrada je otišla u ruke otpravniku poslova makedonskog veleposlanstva u Hrvatskoj. Reèeno je kako je njegov album bio najprodavaniji u 2006., a Toše je, osim kao pjevaè, prepoznat i kao veliki humanitarac i regionalni veleposlanik Unicefa. Predstavnik veleposlanstva zahvalio je graðanima Hrvatske na ljubavi prema Toši. Sportašicom godine proglašena je splitska atletièarka Blanka Vlašiæ, svjetska prvakinja u skoku u vis, koja je u 2007. »preletjela« èak 207 centimetara. Blanka je kao sljedeæe izazove istaknula olimpijsko odlièje i svjetski rekord.
»Ovo je prva nagrada ove vrste i nadam se da æe ih biti još«, kazala je Blanka.
Poduzetnik godine ponovno je, jednako kao i lani, vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todoriæ. Potpredsjednica koncerna Ljerka Puljiæ je, primajuæi nagradu u njegovo ime, istaknula kako je Agrokor svojim rezultatima i postignuæima zaslužio nagradu, te dodala da bez uspješnih velikih tvrtki nema uspješne države.
Nagrade Medija servisa, koji u svom sastavu ima 43 radijske postaje i 13 lokalnih televizija, dodijelit æe se i iduæe godine, a tijekom dodjele u èetvrtak prisutni su se podsjetili i na Anu Rukavinu, Vjesnikovu novinarku koja je titulu osobe godine, na žalost postumno, osvojila na kraju 2006. Prije njezina pisma »Želim život«, kojim se potkraj prošle godine obratila javnosti, u registru davatelja koštane srži u Hrvatsko je bilo 15 osoba, a danas ih je, zahvaljujuæi radu Zaklade »Ana Rukavina« i brojnim donacijama, više od 30.000.

Branka Valentiæ

Povratak

AKTUALNO