hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Brz informativan i moderan magazin

03.07.2009.

Emisija »U objektivu« jedan je od noviteta iz radionice Informativnog programa HTV-a, koji će se prikazivati tijekom ljetne televizijske sheme. »U objektivu« kreće u četvrtak 9. srpnja, a tim će se danom nastaviti prikazivati sve do početka rujna. Tridesetominutnu emisiju koja će obilovati reportažama vodit će i uređivati Ivan Jabuka, kojeg šira javnost pamti kao jednog od urednika kasnovečernjeg »Dnevnika 3«. Zbog nove uloge Jabuka će u srpnju i kolovozu biti oslobođen rada u »Dnevniku«, a zamijenit će ga Dijana Čuljak-Šelebaj, Mislav Togonal, Sandra Križanec-Medić i Lamija Alečković.
    Što se tiče emisije »U objektivu« s HTV-a najavljuju da će to biti brz informativan i moderan magazin. Uz aktualne teme bavit će se i problemima koji trajno pritišću naše društvo, a budući da se prikazuje u ljetnom periodu, bit će i ležernijih priloga, poput turističkih reportaža iz malih dalmatinskih mjesta. »U objektivu« će otvoriti svoja vrata i reportažama iz nogometnog, teniskog ili košarkaškog svijeta, koje će raditi novinari iz Sportske redakcije HTV-a. Uz sve to Jabuka će sa svojim ljetnim timom nastojati da barem jedan prilog po emisiji posveti istraživačkom novinarstvu, pa s HTV-a kažu da ćemo već u prvoj emisiji moći pogledati prilog u kojem je reporter za potrebe priče iz zatvora cijeli jedan dan proveo kao pritvorenik u Lepoglavi.
    Inače, sličnu formu ljetne magazinske emisije na HTV-u je posljednje tri godine radio Mislav Bago, koji je prošle jeseni prešao na konkurentsku Novu TV. Iako je Bago prednost u svom »Magazinu« davao aktualnim političkim zbivanjima, a ne reporterskim prilozima, činjenica jest da je za svoj posao dobivao mnogobrojne pohvale gledatelja i televizijskih kritičara. I zbog toga će mnogi sada s velikom pažnjom pogledati uradak njegovog nasljednika Jabuke.

TKO JE IVAN JABUKA?

    Ivan Jabuka novinarstvom se počeo baviti na »Obiteljskom radiju«, nastavio na RTL Televiziji, da bi se napokon skrasio na HTV-u. Prije nego li je počeo voditi i uređivati »Dnevnik 3«, okušao se kao televizijski reporter, a njegove reportaže i prilozi prikazivani su u »Brisanom prostoru«, »Bojama turizma«, »Dnevniku«... Premda ga je urednički posao odvukao na drugu stranu u svim svojim razgovorima za novine uvijek je naglašavao da su upravo reportaže njegova najveća ljubav, te da obožava terenski rad. A kako ni Jabuka, baš kao ni njegov prethodnik Bago u svojoj emisiji nema stalni novinarski tim, vrlo je vjerojatno da će gledatelji emisije »U objektivu« moći uživati i u reportažama urednika emisije.

J. Radošević

Povratak

AKTUALNO