hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Bivši glavni ravnatelj HRT-a i njegov v.d. nasljednik bit će prvi suradnici

09.12.2009.

Novi v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac na Prisavlju je od 1997. Najprije je bio producent Dramskog i Dječjeg programa, a potom je, uz tromjesečni staž glavnog producenta HTV-a, posljednjih mjesec dana još i zamjenjivao dojučerašnjeg ravnatelja HTV-a Blagu Markotu za njegovih ‘bolovanja’.

Nitko od jučer “razriješene” Sutlićeve ravnateljske garniture javne televizije neće završiti na ulici jer će svi oni zapravo i dalje ostati na Prisavlju (zbrinuti na istim plaćama koje, uz njegovu, nakon prisavskih “kresanja” sada iznose oko 16.000 kuna).

Naime, izborom i imenovanjem Josipa Popovca, 35-godišnjeg pravnika koji je minula tri mjeseca, sve do jučer, obnašao dužnost glavnog producenta HTV-a, a već će se danas privremeno useliti u sada već bivši Sutlićev ured, Vanji Sutliću se do mirovine zapravo ništa posebno u životu ne mijenja. Naime, on se – kao i većina njegove bivše garniture – vraća na radno mjesto s kojeg je i došao na tu dužnost.

Sutlić na ‘starome mjestu’
Tako se Sutlić vraća na mjesto pomoćnika glavnog ravnatelja HRT-a pa ispada da će Popovac i on idućih mjeseci, dok se javnim natječajem (koji će od dana raspisivanja biti otvoren 30 dana) ne izabere nova, “trajna” garnitura Ravnateljstva HRT-a – biti prvi suradnici!

I Markota ipak ‘spašen’?
Ta procedura izbora novih ravnatelja može praktički potrajati od dva do najdulje šest mjeseci, što je i najdulji rok na koji su svi novi vršitelji dužnosti i izabrani – ali tek nakon što su jučer “prisegnuli” Vijeću da se oni osobno neće javljati na javni natječaj za novo ravnateljstvo kuće!

Davor Mezulić, bivši ravnatelj Hrvatskog radija, na to je mjesto, pak, došao s mjesta šefa informatike, a kako je to radno mjesto trenutačno popunjeno, uhljebit će ga se na neko tomu najsličnije radno mjesto. A na čelu HR-a privremeno će ga zamijeniti njegov bivši pomoćnik Zoran Mihajlović.

Iako je Blago Markota na mjesto ravnatelja HTV-a došao s mjesta direktora Orfeja, za njega će se, kako zasad stvari stoje, također naći privremeno rješenje. I on bi se za prvu ruku, baš kao i Sutlić, trebao “zarotirati” i postati pomoćnikom svoga v. d. nasljednika Mislava Stipića – a ovaj je pak na to v. d. mjesto došao s pozicije glavnog tajnika HTV-a (iako je na Prisavlju tek godinu dana).

Iznimka je samo dosadašnji ravnatelj Glazbene proizvodnje HRT-a Josip Guberina, jedni koji je na tom mjestu od 2003. preživio sve prisavske smjene, kojega će na toj dužnosti privremeno zamijeniti (također njegova dugogodišnja pomoćnica) Sanda Vojković-Smiljanić. Ali tek od 1. siječnja, kad Guberina i službeno odlazi u mirovinu.

Povratak

AKTUALNO