hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Raspisan natječaj za Sutlićevog nasljednika

11.12.2009.

t-portal

 Iako je u petak prijepodne, a par dana nakon smjene Vanje Sutlića s mjesta glavnog ravnatelja HRT-a, sazvana hitna konferencija na novinare na Prisavlju, na njoj se nije dogodilo ništa naročito dramatično
Prva stvar objavljena javnosti na press konferenciji odnosi se na novog glasnogovornika. Naime, baš kao što je tportal jučer najavio, Janoša Roemera na mjestu glasnogovornika HRT-a zamijenit će bivši voditelj i urednik Dnevnika Danko Družijanić, koji je neko vrijeme obnašao dužnost glasnogovornika rađevinske tvrtke Ingre.

Raspisan je natječaj za novog glavnog ravnatelja HRT-a, a dotad će dužnosti dojučerašnjeg prvog čovjeka HRT-a obnašati Josip Popovac.

Ravnateljstvo se o cijeloj buri još uvijek nije očitovalo, nego je oformljena radna skupina od troje pravnika i dvoje novinara, koji će se oglasiti kad se njima očituje Hloverka Novak Srzić, glavna urednica Informativnog programa. Ona je na bolovanju, a očitovat će se kad se vrati. Kada će se to dogoditi, nitko ne zna.

Očekuje se da će postupak izbora novog glavnog ravnatelja biti gotov za dva mjeseca, a u najgorem slučaju za pola godine, što je krajnji rok.

T-portal.hr, 12. prosinca 2009.

Povratak

AKTUALNO