hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Nakon utrke za Pantovčak, počela i ona za Prisavlje

11.01.2010.

Pakirale su se omotnice, glancale biografije i bacao zadnji pogled na elaborate s programima rada i razvoja golemim problemima i dugovima opterećene hrvatske dalekovidnice, a koji su ovaj put bili obvezni prilog natječajnoj dokumentaciji. Potom se nervozno čekalo jutro da se otvore poštanski uredi, kako bi s pečatom i datumom 11. siječnja, i službeno urudžbirali svoje kandidature.

Milas odbacuje ‘spinove’
Naime, sutra u ponoć istječe rok za slanje prijava na javni natječaj koji (slučajno?) završava upravo na dan i u trenutku kad bismo već trebali imati i službene rezultate o novom državnom poglavaru. A kao i na svakom tako važnom natječaju – a izbor za glavnog i odgovornog šefa javne televizije to nedvojbeno jest – većina kandidata gotovo u pravilu čeka “zadnju minutu” tog posljednjeg zakonskog roka za ubacivanje svoga imena u bubanj Programskom vijeću HRT-a, kojim otprije mjesec dana ravna Vukovarac Zvonko Milas.

No to Milasa, kao iskusnog ratnog zapovjednika obrane Vukovara (i kasnijeg bliskog suradnika premijerke Kosor iz doba njezina ministarskog mandata, a njegova u braniteljskim udrugama) nimalo ne čudi. Baš kao ni mnoštvo kalkulacija i medijskih naklapanja o imenima kandidata, čak i “favorita” za novog ravnatelja Prisavlja.

– Ma, sve su to nečiji spinovi, koji mene uopće ne zanimaju niti ću dopustiti da utječu na rad Vijeća i zadatak koji je pred nama - mirno je odbacio sve špekulacije koje su ovih dana pojavljivale na portalima i u još nekim medijima.

Odlučuje osam ruku
 – Tko se sve zapravo prijavio, doznat ćemo kad stignu sve omotnice te kad ih u ponedjeljak 19. siječnja javno otvorimo na Vijeću. A pobijedit će onaj čiji program sanacije Prisavlja u roku od 45 dana uspije dobiti dvotrećinsku većinu, tj. osam od trenutačno 10 ruku u Vijeću. A to će biti teško, čak i najvećim lobistima i spinmajstorima.

Među imenima koja su lansirana ovih dana, (iako svoje prijave tada još nisu ni poslali!), najjače su dosad odjeknula dva: ono Marijana Kostrenčića i Franje Maletića, o kojem pak Prisavlje bruji već mjesecima kao o gotovoj stvari.

No, pojavilo se i jedno koje je unijelo popriličnu zbrku: ono Josipa Popovca, a koji je Vijeću prigodom imenovanja za v. d. ravnatelja morao prisegnuti – da se neće kandidirati!

Povratak

AKTUALNO