hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Bandić odbio pomoći zagrebačkoj ‘stojedinici’

23.01.2010.

Nova uprava Radija 101 jučer je podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika uprave Darija Duspera zbog sumnje da je tu radiopostaju ostavio u dugovima koji konzultanti procjenjuju na čak 19 milijuna kuna.

Uz Duspera, kojega sumnjiče za nesavjesno poslovanje i zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, Općinskom državnom odvjetništvu prijavljena je i članica uprave knjigovodstvenog servisa Ergo-net koji je vodio poslovne knjige Radija 101.

“Kaznena prijava temeljena je na izvješću revizije poslovanja ovlaštenog revizora”, navodi u priopćenju predsjednik Uprave “Stojedinice” Drago Perić.

Dodaje da se stanje na toj radiopostaji i dalje sagledava te da postoji mogućnost da će podnijeti kaznene prijave protiv još nekih osoba s radija.

Zahtjev za financijskoj pomoći Radija 101 odbio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, rekavši da bi se bilo kakvom pomoći i intervencijom grad Zagreb upleo u medijske slobode.

“To bi bilo prozivanje gradonačelnika i grada Zagreba da novcem kupuju naklonost ‘Radija 101’ ili bilo koje radijske postaje”, rekao je Bandić.

(H)

Povratak

AKTUALNO