hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Nastavlja se igra gluhog telefona između Bandića i »stojedinice«

11.02.2010.

ZAGREB – Igra gluhih telefona između gradonačelnika Milana Bandića i Radija 101 koji od njega silno treba novčani stimulans, nastavljena je i jučer. Bandić se prilično začudio na novinarsko pitanje kad će »stojedinici« pozajmiti obećana četiri milijuna kuna.

 – O tome uopće nije bilo govora, Grad je samo obećao biti pokrovitelj donacijskog koncerta koji bi trebao biti u Areni Zagreb, rekao je gradonačelnik.

Njegova verzija nema veze s onim što je prije nekoliko dana izjavljivao predsjednik uprave Radija 101 Drago Perić, koji je bio uvjeren da neće biti problema oko gradske pozajmice. Kako »stojedinici« očajnički treba novac da bi odblokirala račun, Bandić je u poziciji onoga koji diktira ritam pregovora, pa je jučer otvoreno likovao. Kazao je kako ga je bilo vrlo malo u dokumentarcu o kultnom radiju, ustvrdivši da je bio jedan od njihovih glavnih spasitelja kad im je HDZ-ova vlast 1996. htjela oduzeti koncesiju. »Grad će pomoći svakom radiju, ako dođe do situacije da se može ugasiti« – zaključio je.

No, ono što radiju najviše treba– novac, očito neće stići iz zagrebačkog budžeta.

B. Z.

Povratak

AKTUALNO