hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

HRT odbija objaviti HDZ-ovo priopćenje

21.05.2010.

HDZ je jučer oštro ustao protiv načina na koji je HTV u Dnevniku izvijestio o saborskom aktualnom prijepodnevu, ocijenivši prilog čistom manipulacijom i zloporabom medijskog prostora. U priopćenju se tvrdi da su prenesena isključivo pitanja zastupnika SDP-a, pri čemu je bilo manipuliranja jer su se umjesto pitanja zastupnika u izvještaju mogli čuti uglavnom njihovi komentari, a ne i odgovori članova Vlade.

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je pisani prosvjed HDZ-a zbog načina izvještavanja novinarke te televizije s prekjučerašnje sjednice Hrvatskog sabora. Predsjednik HND-a Zdenko Duka veli da se radi o klasičnom i grubom pritisku kojim vladajuća stranka želi utjecati na izvještavanje javne televizije.

- Ako nije po HDZ-ovom, onda valjda u ovoj zemlji ne bi smjelo ništa postojati. Ja znam da bi oni najradije da se vrati Vrdoljak, kaže Damir Kajin, zastupnik IDS-a.

A na HRT-u su jučer bili škrti na riječima. Tek su se referirali na traženje HDZ-a da se njihovo priopćenje u cijelosti objavi na malim ekranima. S HRT-a poručuju da ne vide razlog za objavu dopisa u Dnevniku HTV-a, jer nije riječ o formi službenog demantija.

S. Pa., D. B. P.

Povratak

AKTUALNO