hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

"Znam di živiš i da imaš sina": novinarka primila prijetnje zbog teksta u Slobodnoj

30.05.2010.

Na kućni telefon u subotu ujutro novinarka Andrea Kuzmić  zaprimila je prijeteći poziv zbog svog teksta u Slobodnoj Dalmaciji o incidentu ispred Splitske palače pravde kada je tehničar HTV-a Željan Prkić udario reportera Radio Dalmacije Radu Županovića.

Osoba koja se predstavila kao “mama od Željana Prkića” u razgovoru je pokazala novinarki kako je upoznata s tim gdje živi i s kim dijeli kućanstvo. Također joj je izjavila:

- Andrea znam da i ti imaš sina. Dobro razmisli da li bi volila da ti se jednog dana u životu dogodi zlo tvome sinu kao što se dogodilo mome koji sada zbog tebe leži na neurokirurgiji u bolnici. Nikada ne čini drugome ono što ne bi želila da se tebi dogodi u životu.

Novinarka je odmah otišla u Prvu policijsku postaju i prijavila prijetnje.

- Smatram kako mi je ugrožen život malodobnog sina i ne osjećam se sigurno u svom domu. Policajac mi je kazao kako će navedenu osobu pozvati na obavjesni razgovor nakon čega će se sve proslijediti državnom odvjetništvu, kazala nam je još uvijek uznemirena Andrea Kuzmić.

Prkić je nasrnuo na Radu Županovića nakon obajve presude Jakši Cvitanoviću Cviku pred splitskim sudom. Od udarca nogom u glavu Županović je zadobio ozlijede te su mu u bolnici stavili šancov ovratnik.

Protiv Prkića je pokrenuta policijska obrada, a u tijeku je i utvrđivanje okolnosti pod kojima je bio taj dan na sudu jer je kao uposlenik HTV-a uzeo slobodan dan, a radio je u “fušu” za 24 sata. Na HTV-u kažu kako istražjuju s čijom je opremom radio.

T.Čubelić

Povratak

AKTUALNO