hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Bahtijari i Šovagović prekinuli sjednicu Programskog vijeća HRT-a

27.10.2010.

Tematska sjednica Programskog vijeća HRT-a danas je prekinuta nakon samo pola  sata trajanja iz nedostatka kvoruma, te nakon što je vijećnik Hašim Bahtijari prosvjedovao zbog loše pripremljenih materijala i dnevnog reda.

Na sjednici Vijeća ovoga se utorka trebalo raspravljati o Informativnom programu HTV-a, no Bahtijari nije bio zadovoljan činjenicom da nije dobio nikakve materijale s obrazloženjima, prijedlozima ili zaključcima vezanim za dnevni red.

Udobrovoljiti ga nisu uspjeli ni predsjednik Vijeća Zvonko Milas i član Želimir Mesarić koji su se pozivali na dobru vjeru i namjeru, te zamolili Bahtijarija da ne opstruira sjednicu.

Vrlo brzo se saznalo da je predsjednik Vijeća zamolio članove da što prije završe sjednicu ne bi li stigli na komemoraciju preminulom kolegi Slobodanu Nikoliću Loci.

- Riječ je o prevažnoj stvari da bismo danas glasovali ovako šlampavo pripremljeni i to u roku dva sata, ljutio se s pravom Bahtijari s kojim se potom složila i Anja Šovagović.

- Uopće mi nije jasno za što bismo mi ovdje trebali glasovati, trebamo li hvaliti ili kuditi Informativni program ili im možda dodijeliti priznanje, kazao je Bahtijari pred kolegama i malobrojnim predstavnicima medija odbivši nastaviti sjednicu.

Zbunjujuće i činjenica da je sjednica za javnost i novinare otvorena tek pola sata prije samog početka što je krajnje neozbiljno prema javnom mnijenju, a i dalje se ne zna se o kojim je točkama vezanim za Informativni program Vijeće trebalo glasovati.

Očito je da je traljava i na brzinu pripremljena sjednica Vijeća još jedan simptom kroničnog zamora HRT-ovog sustava i vodstva.

Ono što novinarima trenutno otežava komunikaciju s HRT-om je nepostojanje glasnogovornika kojeg još uvijek traže javnim natječajem, no čini se da se vodećoj garnituri na Prisavlju ne žuri da se na tom mjestu nekoga i postave.

Antonela Marušić

Povratak

AKTUALNO