hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

'Stanje na HRT-u gore nego ikad'

25.11.2010.

danas.hr

Dopunu izvješća o radu Programskog vijeća HRT-a saborska oporba jučer popodne nije poduprla jer su nakon kritika očekivali značajnija poboljšanja. Vladajući su pohvalili dopune jer pokazuju namjeru da se riješe nagomilani problemi na javnoj televiziji.

Sabor je u srpnju ove godine vratio Programskom vijeću HRT-a izvješće o radu od 14. listopada 2008. do 24. veljače 2010. godine na doradu, nezadovoljan zastupljenošću promicanja ravnopravnosti spolova i zastupljenošću nacionalnih manjina.

Predsjednik Programskog vijeća HRT-a Zvonko Milas rekao je kako Vijeće sada djeluje u nemogućim uvjetima, sa šest, umjesto 11 članova, ali da će na tematskim sjednicama razmotriti sve primjedbe i prijedloge zastupnika.

"SDP ne može prihvatiti ovo izvješće jer ga je sastavio provizorij, a ne legitimno Programsko vijeće", ustvrdio je Antun Vujić i optužio vladajuću saborsku većinu da nije omogućila izbor novih članova Vijeća. Vujić napominje i kako se izvješće donosi u sjeni novog zakona o HRT-u, koji jedini može izmijeniti postojeće stanje.

"Stanje na HRT-u je gore nego ikad, a najavljeno restrukturiranje provodi se bez jasnih kriterija. Nije problem što HRT treba restrukturirati i što izvjestan broj ljudi treba otići, no pitanje je tko i po kojim kriterijima", naveo je Goran Beus Richembergh (HNS-HSU).

Sunčana Glavak (HDZ) je, pak, pozdravila napore sadašnjeg vodstva da se stanje na HRT-u dovede u red. "Unatoč problemima i previranjima vodstvo čini sve kako bi se javna TV dovela u red i zato im upućujemo pohvale", rekla je Glavak.

Uzvratio im je Beus Richemmbergh navodeći kako je "pored toliko cirkusa i skandala teško u program ugurati neku pozitivnu stvar", piše Business.hr.

Povratak

AKTUALNO