hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

HTV prestaje s emitiranjem Latinice

13.01.2011.

INFORMATIVNI program HTV-a u ponedjeljak, 17. siječnja, emitirat će posljednju Latinicu, priopćeno je to danas s HRT-a. Službeno objašnjenje s Prisavlja je da je Latinici "istekao njezin životni vijek, a pred kolegom Denisom Latinom je novi izazov - osmišljavanje nove unutarnjopolitičke emisije".

Latin saznao pet minuta prije nego što je odaslano priopćenje

"O odluci da se gasi Latinica nakon 17 godina emitiranja saznao sam pet minuta prije nego što je odaslano službeno
priopćenje HRT-a. Nisam imao nikakvih indicija da bi se to moglo dogoditi", rekao je Latin za Index dodajući da nema komentara o eventualnim razlozima zašto se njegova emisija neće više emitirati.

Latin je tek dodao kako mu je kratko rečeno da bi trebao pripremiti "unutarnjopolitičku emisiju", no bez ikakvih detalja poput onih spada li to u proljetnu shemu ili još u postojeću zimsku.

HRT: Ukinute Dossier.hr, Otvoreno i Latinica

Informativni program do sada je prestao s emitiranjem emisija Dossier.hr, Otvoreno je zamijenio Dnevnikom 3, a Poslovni klub Svijetom profita. Također najavljuju i skori prestanak emitiranja emisije Lica nacije. U priopćenju stoji kako se u novoj shemi IP-a intenzivno priprema nova politička emisija talk show formata.

"Novi talk show omogućit će veće sudjelovanje javnosti – u studio ćemo uvesti publiku a gledateljima omogućiti sudjelovanje
u emisiji telefonskim uključivanjem. Emisija će se baviti svim aktualnim temama u Hrvatskoj ali i svijetu. Ugostit će najrelevantnije goste iz područja kojima se bavi", izvještavaju s HRT-a.

Redizajn i nova lica

HTV se, dodaju, priprema i za pokretanje novog news kanala HTV 3, te se nastavlja s uvođenjem nove programske sheme koje je počelo 1. siječnja 2011. Kako smo i ranije izvijestili, od 10. siječnja krenuo je redizajnirani Dnevnik s "osvježenim, novim licima".

U vruću fotelju središnje informativne emisije sjeli su Sandra Križanec, šefica osječkog dopisništva, i Gordan Brozović, voditelj i novinar u Informativnom programu. Urednički tim ojačao je i Josip Šarić, jedan od vodećih novinara IP-a, i službeno je potvrđeno s Prisavlja.

S HRT-a ističu kako je istu večer uspješno startala i nova emisija gospodarstvene redakcije Svijet profita urednika Tončice Čeljuske i Darka Horvatića, koju s HRT-a opisuju kako emisiju koja traži konkretne odgovore na konkretna pitanja i kroz neposredna iskustva hrvatskih poduzetnika propituje okolnosti koje štete dobrom poslovnom okruženju.

 

Povratak

AKTUALNO