hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

NOVA SHEMA HTV prestaje emitirati Latinicu i Lica nacije!

13.01.2011.

Danas je s HRT-a priopćeno da je nakon 17 godina 'istekao životni vijek' Latinice, pa će tako 17. siječnja biti emitirana posljednja emisija.

Ukidanje Latinice provedeno je u sklopu uvođenja nove programske sheme, koje je počelo 1. siječnja ove godine

Naime, Informativni program HTV-a u ponedjeljak 17.1. emitirat će posljednju 'Latinicu', a njezina tema je 'Nasilje nema opravdanja'. Nakon 17 godina 'Latinice' istekao je, poručuju s HRT-a, njezin životni vijek, a pred Denisom Latinom je novi izazov – osmišljavanje nove unutarnjopolitičke emisije.

U ponedjeljak 10.1. HRT je krenuo smo s redizajniram Dnevnikom, kojeg uređuju i vode novim licima. U glavnu fotelju središnje informativne emisije tako su zasjeli Sandra Križanec šefica osječkog dopisništva i Gordan Brozović voditelj i novinar u informativnom programu. Urednički tim ojačao je i Josip Šarić.

Iste večeri startala je i nova emisija gospodarstvene redakcije 'Svijet profita', koju uređuju Tončica Čeljuska i Darko Horvatić. 'Svijet profita' je, navodi se u priopćenju HRT-a, emisija koja traži konkretne odgovore na konkretna pitanja i kroz neposredna iskustva hrvatskih poduzetnika propituje okolnosti koje štete dobrom poslovnom okruženju.

Informativni program dosad je prestao s emitiranjem emisija 'Dossier.hr', 'Otvoreno' je zamijenio 'Dnevnikom 3', a 'Poslovni klub' 'Svijetom profita'. S HRT-a najavljuju i skori prestanak emitiranja emisije 'Lica nacije'.

Informativni program dosad je prestao s emitiranjem emisija 'Dossier.hr', 'Otvoreno' je zamijenio 'Dnevnikom 3', a 'Poslovni klub' 'Svijetom profita'. S HRT-a najavljuju i skori prestanak emitiranja emisije 'Lica nacije'.

U novoj shemi Informativni program priprema novu političku emisiju talk show formata. Novi talk show omogućit će, tvrde na HRT-u, veće sudjelovanje javnosti – u studio će se uvesti publiku a gledateljima omogućiti sudjelovanje u emisiji telefonskim uključivanjem. Emisija će se baviti svim aktualnim temama u Hrvatskoj ali i svijetu. Ugostit će najrelevantnije goste iz područja kojima se bavi. HTV se priprema i za pokretanje novog news kanala HTV3.

 

 

Povratak

AKTUALNO