hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Sljedeći mjesec natječaj za Stojedinicu, u lipnju novi vlasnik koncesije i brenda

19.04.2011.

Nakon višemjesečne agonije bez isplate plaća, potom štrajka te odlaska u stečaj, čini se da se u slučaju Radija 101 ipak nazire svjetlo na kraju tunela. Unatoč najcrnjim prognozama, Stojedinica, koja grca u silnim problemima i sve većem dugu, ipak nije ugašena. Naprotiv, redakcijom u Gajevoj 10 opet su zavladali onaj negdašnji duh i entuzijazam. Ponovo uspostavljanjenim programom 22 zaposlenika uz pomoć nekoliko honoraraca nastoje vratiti radio na nekadašnju razinu i podsjetiti svoju šubliku zašto ih je vjerno slušala i podržavala svih ovih godina.

Djelatnicima Stojedinice sunce je zasjalo čim su dobili novog stečajnog upravitelja Maroja Stjepovića, koji, kako svi odreda ističu - poštuje zakon do zadnjeg slova. Stjepović se prihvatio posla koji j etrebao odrditi njegov prethodnik Branko Petanjek. No, zaposlnici RAdija 101 bili su nezadovoljni Petanjekovim radom, a kako nisu uspjeli naći zajednički jezik, on je sam zatražio svoje razrješenje.

- Ima tu puno posla i problema, međutim koliko god to ironično zvučalo, raspoloženje na radiju je odlično. Trebate vidjeti s kakvim emtuzijazmom ti ljudi rade, a primaju minimalne plaće. Iznimno su motivirani, čini mi se čak i više iz nekih emotivnih razloga, premda je svima, dakako, u interesu da čim prije poboljšaju poslovanje. KAko ostvarujemo prihode tako i postupno podmirujemo obveze - kaže M- Stjepović, dodajući kako ukupni dug Stojedinice trenutačno iznosi više od 26 milijuna kuna. A ta će vrtoglava brojka, kaže, nažalost, još rasti . . .
Djelatnici Stojedinice nadaju se da će uskoro pronaći novog vlasnika i okrenuti novu, vedriju stranicu.
Natjkečaj će biti otvoren u svibnju, dok će se početkom lipnja otvoriti ponude. NAjbolji ponuđač preuzet će koncesiju i brend kultne postaje.

(žvu)

Povratak

AKTUALNO