hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Vlada nije donijela nikakvu konačnu odluku o Vjesniku

14.02.2012.

ZAGREB - Ministar financija Slavko Linić rekao je u ponedjeljak navečer RTL-u da se na sjednici Vlade nije raspravljalo o Vjesniku ni da će se te dnevne novine ugasiti, a da je na upit Vjesnikove novinarke nakon Vladine sjednice iznio svoje osobno mišljenje o tom listu.

Ministar financija Slavko Linić je naglasio: »To na Vladi nije bilo raspravljano niti je to odluka Vlade; ja vam mogu reći svoje mišljenje, pa ako vi onda obmanete javnost i kažete da je to odluka Vlade - vi ste zaista obmanuli javnost«, rekao je Linić na pitanje o gašenju dnevnog lista Vjesnika.

Ministar financija je također istaknuo da Vjesnik koji se razbija, i gdje je štamparija koja ga je mogla 'nositi' otišla na jednu stranu, a izdavaštvo 'ostalo' na drugom mjestu, da to izdavaštvo za sebe ne privređuje, nema prihoda i takva tvrtka jednostavno nema budućnosti; ona će se sama od sebe ugasiti, kazao je Linić te ponovio da je to što je rekao - njegovo mišljenje.

I Vladina glasnogovornica Ivana Grljak potvrdila je u ponedjeljak popodne da »Vlada nije donijela nikakvu konačnu odluku o Vjesniku«, nakon što su mediji objavili da je ministar financija Slavko Linić ustvrdio da će se dnevnik Vjesnik ugasiti.

Portal Business.hr objavio je da je, na brifingu nakon sjednice hrvatske vlade, ministar financija Linić odgovorio Vjesnikovoj novinarki na pitanje o sudbini jedinog državnog dnevnog lista: »Gotovo je, zatvaramo«.

U slučaju gašenja lista, bez posla bi ostalo stotinjak novinara, grafičara i drugih zaposlenika u izdavačkoj kući koja je zlatno doba proživjela sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća kad je neka od svojih izdanja prodavala u šesteroznamenkastoj nakladi.

Povratak

AKTUALNO