hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Hlo novinarka Pola ure kulture: 'Mogu i do vremenske prognoze'

07.09.2012.

Nekad alfa i omega HRT-a, Hloverka Novak Srzić više neće biti urednica "Otvorenog", već počinje raditi kao novinarka emisije "Pola ure kulture".

– To nije odluka vodstva HRT-a, nego njezina. Hloverka Novak Srzić rekla je da želi raditi baš u "Pola ure kulture", a vodstvo HRT-a to prihvatilo – rekao je Dean Šoša, v.d. glavnog urednika HRT-a.

Na naslađivanja kolega koji ističu strmoglavi pad nekadašnje ravnateljice HRT-a, donedavna urednica i voditeljica "Otvorenog" odgovara:

– Tko se nije popeo, ne može ni pasti. To je moja poruka svim jalnicima.

Povratak na novinarske grane Hloverka ne smatra degradacijom. Na upit je li to predrastičan pad s obzirom na sve poslove koje je na HRT-u radila, kaže tek:

– Novinarka sam i radit ću svoj posao kao i do sada. Mogu i do vremenske prognoze ako treba! Ako Šoša i ekipa smatraju da ću tu biti najbolja, onda ću to i raditi.

Bivšoj ravnateljici HRT-a i nekadašnjoj urednici vrlo gledanih emisija plaća ostaje ista. Dugi niz godina ima, navodno, maksimalan status novinara mentora i s novim radnim mjestom plaća joj se neće smanjiti.

– Ima status novinara mentora. Plaća joj se ne može mijenjati, ali može dobiti razne radne zadatke. Može uređivati emisiju, a može biti i dio novinarskog tima – rekao je Domagoj Novokmet, v. d. ravnatelj HRT-a.

Dodaje da ovakvu sistematizaciju plaća smatra jako lošom.

Piše: Tatjana Pacek

Povratak

AKTUALNO