hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Šprajc postao šef IMS-a HRT-a, HTV 1 pripao Gogi Mrđen

21.06.2013.

IMS zamišljen je kao veliki središnji desk zadužen za prikupljanje informacija i pružanje usluga informativne agencije HRT-a te proizvodnju informativnih sadržaja za sve medije i sve platforme prema zahtjevima glavnih urednika programskih kanala, portala i usluga.

'U profesionalnom smislu ovo je jedan novi izazov, ne samo za mene nego i za cijeli HRT koji se sada suočava s potrebom i nužnošću integracije svih svojih informativnih sadržaja pod jednom kapom koji će se onda potom emitirati i pokazivati na svim našim medijskim platformama – radiju, televiziji, webu i društvenim mrežama.
Moj prvi zadaci sada su snimiti postojeće stanje i okružiti se dokazanim profesionalcima. Moja vizija je da budemo najveća multimedijalna kuća po broju vijesti, značaju i utjecaju do krajnjih korisnika, ne samo u Hrvatskoj nego i šire', kazao je Šprajc.

Uz četvero navedenih imenovani su i rukovoditelji radnih jedinica i službi u poslovnim jedinicama Produkcija, Poslovanje, Tehnologija te rukovoditelji radnih jedinica koje se nalaze u Podršci upravljanju.

Ovim imenovanjima druga faza preustroja HRT-a ulazi u završnicu. Podsjećamo, u prvoj fazi formirane su Poslovne jedinice: Program, Produkcija, Tehnologija i Poslovanje, te samostalna ustrojbena jedinica Podrška upravljanju. Imenovani su ravnatelji poslovnih jedinica i glavni urednici programskih kanala. U drugoj fazi, koja je započela 6. lipnja 2013. provedeni su natječaji za sve rukovoditelje RJ i za rukovoditelje novih odjela i drugih novih jedinica. Dosadašnje promjene pratila je vrlo intenzivna izmjena internih propisa.

U trećoj fazi slijedi primjena nove sistematizacije, novih internih politika i strategija.

V. B.

Povratak

AKTUALNO