hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Klemm pokreće braniteljsku televiziju

10.10.2013.

Sudeći prema neslužbenim najavama, na hrvatskoj medijskoj sceni u dogledno će se vrijeme pojaviti braniteljska televizija.

Iza tog projekta stoji Josip Klemm, vlasnik brzorastuće zaštitarske tvrtke i predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata.Klemm je posljednjih godina u silnom usponu. Njegova je Klemm sigurnost lani s više od 80 milijuna kuna prihoda postala treća najveća zaštitarska tvrtka u RH. Kao jedan od lidera veteranske populacije, bio je organizator mimohoda i bdijenja uoči  te svečanog dočeka nakon izricanja presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

U medijima se našao i kad je platio 550.000 eura odštete kako bi Dario Šarić mogao zaigrati za Cibonu. Iako smo Aniti Malenici, direktorici korporativnih komunikacija Klemm sigurnosti, u srijedu ujutro poslali upit o projektu braniteljske televizije, do zaključenja broja nismo uspjeli dobiti odgovor s pojedinostima o novoj televiziji, no informacija nije opovrgnuta. Navodno je upravo Malenica, kao bivša novinarka, zadužena za provedbu projekta. Ono što sigurno znamo jest da Klemmova ekipa već obilazi poslovne prostore po Zagrebu, tragajući za prostorom u koji bi mogli smjestiti redakciju.

Računica o isplativosti specijaliziranog kanala vjerojatno polazi od brojke o više od pola milijuna registriranih branitelja, no tek treba vidjeti koliko ih je danas, 18 godina nakon završetka rata, zainteresirano za takve teme. Branitelji su i dosad imali svoje medije, uglavnom web portale, a nedavno su dobili i mjesečnik Oluja, u izdanju Večernjeg lista. Na promociji Oluje upravo je Klemm pozdravio novi projekt. "Drago mi je što smo dobili priliku otvoriti niz novih pitanja, što ćemo se sjetiti nekih trenutaka koji su, na žalost, zaboravljeni", kazao je tada Klemm.


Saša Paparella (VLM)

Povratak

AKTUALNO