hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Revoltirani Šuker s leta izbacio HRT-ove novinare

14.11.2013.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker na svoj se način obračunao s nepoćudnima. Dakako, novinarima.

Izbacio je, naime, kolege s HRT-a iz zrakoplova za Reykjavik! Odnosno, dan prije puta javio im je da ne smiju u HNS-ov čarter. Razlog? Tražio je da ne emitiraju dokumentarni film o aferi Ofsajd.

Iz HNS-ovih izvora govore da mu je sportska redakcija to i obećala, ali dogovor nije poštovan. Uradak o sudbinama nogometaša osuđenima za namještanje utakmica, koji prikazuje drugu stranu priče, o klubovima i gazdama koji im nisu davali plaće, zbog čega su nogometaši dugovali i državi, što ih je navelo na nečasne i kriminalne radnje, pušten je u utorak navečer.

Tri dana uoči utakmice s Islandom. No, realno, kada bi po Šukerovu mišljenju uopće bilo pravo vrijeme da se to emitira? I koliko je doista takav dokumentarac pokvario ozračje u i oko reprezentacije?

Ovako su u ekspediciji za Island, na čijem je čelu bio Šuker, mjesta rezervirana za HRT-ovu ekipu ostala prazna, a ukrcao se predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić.

– Utakmice u doigravanju uvijek su jako teške, no prioritet nam je zabiti barem jedan gol. Ljepote u igri sigurno neće biti jer najavljena je kiša. Mislim da je od dolaska Nike Kovača atmosfera odlična, a mi u HNS-u ćemo napraviti sve da priprema utakmice bude fantastična. Naravno, na igračima koji istrče je da to provedu u dobar rezultat – rekao je Šuker.

Autori:
Karlo Ledinski/VLM, Ante Buškulić

Povratak

AKTUALNO