hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Šprajc imao blagi infarkt, Kolar puklo slijepo crijevo

25.11.2013.

ZAGREB » Vikend na televizijskoj sceni, poglavito kad se govori o Hrvatskoj radioteleviziji, nije na žalost obilježila nijedna emisija, nijedan film, nijedan prilog koliko zdravstveni, odnosno bolnički kartoni. U bolnici je, naime, zbog zdravstvenih tegoba, praktički u istom danu, završilo dvoje viđenih HRT-ovih lica, Barbara Kolar i Zoran Šprajc.
    Najprije je, nakon što joj je pozlilo, u bolnici završila Barbara Kolar. Puklo joj je slijepo crijevo, zbog čega je u subotu operirana. Prvi put u osam godina popularna voditeljica nije vodila HRT-ov show »Ples sa zvijezdama«. Uz Duška Ćurlića stajala je Karmela Vukov Colić. S HRT-a detaljnijih informacija nisu davali. Tek su joj zaželjeli brz oporavak i izrazili uvjerenje da će im se Barbara Kolar čim prije vratiti u emisiju.
    U subotu ujutro jaku bol u prsima osjetio je i voditelj i urednik HRT-a Zoran Šprajc. Primljen je u zagrebačku bolnicu Dubrava gdje su mu liječnici dijagnosticirali blagi infarkt. Ugradili su mu stent. O svom stanju Šprajc je prijatelje izvijestio putem društvenih mreža. Kako reče, sredili su ga i dobro je. Pri tom je Šprajac, poučen vlastitim slučajem, odaslao putem društvene mreže i dobar savjet, i drugarsku samokritiku, i iskrenu zahvalu kazavši: »Nikad, baš nikad nemojte misliti da ste pametniji od svog tijela. I kad vam kaže dosta, vjerujte mu da je dosta. Ali i za takve gluhane ima nade. Ako dođu do ekipe Intenzivne kardiologije u KB Dubrava koja će im spasiti život. Hvala ljudi.«

S. Pavić

Povratak

AKTUALNO