hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

POLICIJA ISTRAŽUJE INDEX.HR Izbjegavali poreze i izvlačili novac kroz lažne ugovore?

16.01.2014.

Kako doznajemo, nekoliko desetaka suradnika i nekadašnjih zaposlenika pozvano je na policiju kako bi dali iskaz o navodnim nezakonitnim radnjama na portalu koji je ovih dana u središtu pozornosti zbog dugova i poreznih problema.

Policija istražuje moguće izvlačenje novčanih sredstava kroz ugovore s dobavljačima, isplate na crno, izbjegavanje plaćanja doprinosa i sumnjivo prebacivanje vlasništva samog portala.

Podsjetimo, neprilike Indexa počele su ovrhom koju je izvršila pjevačica Severina.

Prilikom objave sudske dokumentacije u tom slučaju, javnost je upoznata s dugovima i sumnjivim prebacivanjem portala s tvrtke na tvrtku, danas blokiranih ili neaktivnih, što je i sam Babić priznao.

Babić je prvotno optužio medije da lažu o Severininoj zabilježbi na žig Index.

Nakon potvrde vijesti, objavio je kako će 'radije platiti Severini nego poreze državi', a nakon negativne reakcije javnosti, tu objavu je ipak uklonio sa svog Facebook profila.

Nekoliko dana nakon toga pozvao je građane da mu se pridruže u, kako kaže, utaji poreza kao obliku rata protiv političara. U dužem članku na svom portalu, priznao je porezne neprilike, ali je kazao kako su ga na to prisilili ratovi koje je vodio.

Tom prilikom nije objašnjeno spada li u rat s politikom i kontroverznih 200.000 kuna koje je portal nedavno dobio od gradonačelnika Bandića za promoviranje gradskih aktivnosti.

Nepoznato je koje tvrtke i partnere obuhvaća kriminalistička obrada.

Povratak

AKTUALNO