hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

NOVI GLAVNI UREDNIK Goran Ogurlić: Jutarnji list će biti najutjecajniji i najrelevantniji izvor informacija u Hrvatskoj

17.02.2015.

 Nakon promjene vlasničke strukture krajem prosinca, nova Uprava Europapress holdinga krenula je i s promjenama u uređivačkom vodstvu te je na čelo svog najvažnijeg brenda odlučila preložiti Ogurlića, a redakcija Jutarnjeg jučer je u skladu sa Statutom redakcije potvrdila njegov izbor sa 93 glasa za, tri protiv i jednim nevažećim.

Ogurlić je prije izjašnjavanja, urednicima, novinarima, grafičarima, lektorima i redaktorima, prezentirao svoj koncept vođenja i uređivanja Jutarnjeg lista koji bi, prema ranijim najavama novog vlasnika, trebao biti glasilo liberalnog, socijaldemokratskog usmjerenja, s težištem na točnosti i relevantnosti.

- Zahvaljujem se redakciji Jutarnjeg lista što je podržala moj program rada. Siguran sam da će Jutarnji biti najutjecajniji i najrelevantniji izvor informacija u Hrvatskoj. Bit ćemo korektiv svake vlasti i glavni partner za dijalog, a našim čitateljima ćemo dati kompletnu i nepristranu informaciju i pogled na teme - izjavio je Ogurlić.

Ogurlić dolazi iz Večernjeg lista gdje je proveo osam godina također na mjestu glavnog urednika, a u Jutarnjem će naslijediti Viktora Vresnika koji je novinu vodio posljednjih 17 mjeseci.

- Drago mi je što je pod mojim vodstvom uspješno prebrođeno najteže razdoblje Jutarnjeg lista i vjerujem da novi glavni urednik ima dobre temelje za dodatno jačanje pozicije novina tim više jer je i nekada bio član iste redakcije - rekao je Vresnik koji ostaje u kompaniji, kao komentator i glavni urednik Forbesa.

Na mjesto glavnog urednika Večernjeg lista Ogurlić je došao upravo iz Jutarnjeg u kojem je bio od njegova pokretanja u travnju 1998.godine. Bio je prvi šef deska, a od 2001. i pomoćnik glavnog urednika. Iz Jutarnjeg je otišao 2006. godine.

Od konca 80-ih Ogurlić radi u medijima i obavljao je mnoge uredničke dužnosti, te sudjelovao u pokretanju nekoliko lokalnih novina koje je i uređivao.

Bio je glavni urednik riječkog Vala, pomoćnik glavnog urednika prvog privatnog dnevnog lista u Hrvatskoj RiTelefaxa, glavni urednik tjednika Kronika, pomoćnik glavnog urednika primorsko-goranskog Dnevnika, a uređivao je i neka revijalna izdanja Novog lista. Bio je suradnik u Novom listu, Slobodnoj Dalmaciji, Globusu i Nedjeljnoj Dalmaciji. U Večernjem listu na poziciji glavnog urednika bio je više od osam godina.

Skupština EPH, najvećeg medijskog izdavača u Hrvatskoj, u čijem je vlasničkom portfelju i Jutarnji list, krajem prosinca je, slijedeći promjenu vlasničke strukture Holdinga, promijenila sastav Uprave Holdinga.

Povratak

AKTUALNO