hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Bez cenzure o EU

Emisija Cenzura, 23. 1. 2015., TV Jadran, 21.10 h. Tema: Značaj medijskog integriteta

23.01.2015.

„Stvorene su novine koje su zapravo nekih desetak godina, do velike krize, pokušavale štampati novac, a ne tekstove. Novac, a ne novine…. Vlasnici novina bili su manje-više ortaci  vladajućih političara, vladajućih elita … Nešto što je trebalo biti javna stvar oteto je javnosti, nešto što bi trebalo biti novinarstvo otelo se novinarima, ali nije im nitko oteo sam, sudjelovali su sami u svemu tome, nažalost. Tu nije bilo obrane profesionalnog integriteta. Tu je bilo previše dobre volje da se služi vlasnicima i njihovim interesima …“   

Navedeni tekst opis je trenutačnog stanja medija i novinarstva prema riječima uglednog hrvatskog novinara Predraga Lucića.

Više o stanju u medijima koji su desetljećima bili izloženi samovolji vlasnika, neefikasnoj regulaciji, nesudjelovanju države u zaštiti javnog interesa i pomanjkanju djelotvorne politike koja je u stanju medije postaviti  na mjesto koje im pripada-u službu javnosti pogledajte u emisiji Cenzura u razgovoru s Sašom Lekovićem, istraživačkim novinarom i direktorom Centra za istraživačko novinarstvo iz Zagreba.

Emisiju uredila i vodila Željana Buntić-Pejaković.

Pogledajte emisiju Cenzura ovaj petak 23.01.2015. na TV Jadranu u 21:10 h.

Emisija Cenzura realizirana je u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS iz Splita, a emitira se petkom u 21:10 na TV Jadranu, te reprizno subotom u 16:30. Emisiju Cenzura možete izravno pratiti putem platformi Max TV, B.Net i Iskon TV, a od tjedna nakon prvog emitiranja i na Vimeo kanalu, te na lokalnim i regionalnim televizijama TV Atila- Bjelovar, Kanal RI- Rijeka i TV Istra.

Za sva pitanja i prijedloge kontaktirajte nas putem stranice www.cenzura.hr ili pišite na mail cenzuraplus@cenzura.hr

Ova emisija dio je projekta „Aktivno europsko građanstvo – što time dobivam“ financiranog sredstvima Europske unije kroz Program Europa za građane. Sadržaj emisije odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus i ne odražava nužno gledišta Europske unije.

TV emisija Cenzura sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Sadržaj emisije isključiva je odgovornost Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus te ne odražava nužno gledište Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Emisija je sufinancirana sredstvima Ureda za udruge Vlade RH. Sadržaj emisije isključiva je odgovornost Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus te ne odražava nužno gledište Ureda za udruge Vlade RH.

Povratak

AKTUALNO