hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

NEOVISNOST NOVINARA

08.02.2005.

Prvi Medijski èetvrtak u 19 održat æe se u 17. veljaèe u 19 sati velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovèeva 2/1. Tema je „Neovisnost novinara“ o kojoj æe uvodno govoriti dr. Bettina Burkart, urednica Deutsche Welle.
Hrvatsko novinarstvo bremenito je teškoæama, a jedna je od najozbiljnijih položaj novinara te njihova profesionalna neovisnost koja je temelj za nepristrano i uravnoteženo izvještavanje.

 U takvu ozraèju veoma je važno otvoreno i argumentirano raspravljati o svim kljuènim pitanjima medija, novinarstva, javnosti i civilnoga društva. Stoga Meðunarodni centar za obrazovanje novinara (ICEJ) otvara - u sklopu velikog meðunarodnog projekta JETiC - javnu tribinu Medijski èetvrtak u 19 koja bi pokretala sva bitna pitanja suvremenih medija, pogotovo iz aspekta procesa udruživanja u EU. JETiC je trogodišnji projekt koji financiraju EU i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a u konzorciju su Sveuèilište u Beèu kao ugovaratelj projekta, te Visoka škola novinarstva iz Lillea, Kaltenbrunner Media Consulting iz Beèa i Zagrebaèko sveuèilište.
 Program podupiru Hrvatsko novinarsko društvo, Udruga poslodavaca – nakladnika novina i Hrvatska udruga radija i novina (HURIN).
 Pozivamo sve novinare, medijske djelatnike, javne radnike, graðane i studente koji žele unaprijediti javnu raspravu, uspostaviti kulturu dijaloga i omoguæiti medijima ostvarivanje njihove prave društvene uloge da se dolaskom i sudjelovanjem u raspravama ukljuèe u Medijski èetvrtak u 19.
 Pokrenimo raspravu temeljenu na znanju i argumentima!

 

Povratak

AKTUALNO