hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Katastrofalna organizacija utakmice

15.03.2005.

Otvoreno pismo Zbora fotoreportera HND

U ime uredno akreditiranih stranih i domaæih fotoreportera za utakmicu rukometnog Kupa pobjednika kupova Zagreb-Partizan ovim putem izražavamo duboki prosvjed našim tretmanom od strane organizatora utakmice.
Kao i na veæ nekoliko utakmica RK Zagreba u Ledenoj dvorani Doma sportova, i ovaj put smo bili onemoguæeni u normalnom obavljanju svog posla. Naime organizator jednostavno nije osigurao mjesto s kojeg bi fotoreporteri mogli snimati utakmicu - za razliku od novinara tiskanih medija, te televizijskih i radijskih izvjestitelja koji su imali svoja rezervirana mjesta. Fotoreporteri su prvo maknuti sa parketa, sa svojih standardnih mjesta za snimanje. Tada smo otišli iza gola, izmeðu mreže i reklama, što je druga klasièna pozicija iz koje se snimaju utakmice. No, organizator je tada rekao kako tu ne možemo stajati, a na pitanje gdje možemo, odgovoreno je da to nije njihov problem. Kako je u tom sluèaju jedino slobodno mjesto s kojeg se moglo snimati bilo - iz publike - svi fotoreporteri su demonstrativno napustili dvoranu.
Ponavljamo, ovo nije prvi put da imamo sliène probleme na utakmicama RK Zagreba u Ledenoj dvorani. Apeliramo na RK Zagreb i Hrvatski rukometni savez da hitno prestanu ignorirati ovaj problem i osiguraju nam normalne uvjete za rad. Podsjeæamo, na utakmicama smo nazoèni kao službene osobe i zahtijevamo da nas organizatori i redarske službe tako tretiraju.
U suprotnom, na ovako organizirane utakmice više ne želimo dolaziti.

S poštovanjem,

Nenad Reberšak, v.r.
predsjednik Zbora fotoreportera
Hrvatskog novinarskog društva

Povratak

AKTUALNO